Varėnos gyventojai telefoniniams sukčiams atidavė 50 tūkst. litų

Varėnos policijos pareigūnai per surengtą operaciją sulaikė asmenis, vykdžiusius įvairius sukčiavimus. Manoma, kad jie susiję su pastaruoju metu įvykdytais nusikaltimais, kurių metu gyventojai prarado 50 tūkst. litų.

Kovo mėnesio pradžioje Varėnos mieste ir rajone užfiksuoti penki sukčiavimo atvejai. Pagyvenusiems žmonėms paskambindavo nepažįstami asmenys, kurie prisistatydavo policijos pareigūnais, ir pranešdavo apie artimųjų padarytus nusikaltimus. Tam, kad būtų atlyginta žala nukentėjusiajam, reikalaudavo sumokėti grynuosius pinigus. Varėnoje užregistruoti du sukčiavimo atvejai, Merkinės miestelyje - vienas, po vieną Pirčiupių ir Kijūčių kaimuose. Iš viso išviliota apie 50 tūkst. litų. Pradėti penki ikiteisminiai tyrimai.

Pasak policijos pranešimo, siekdami apsaugoti Varėnos miesto ir rajono gyventojus nuo telefoninių sukčių ir užkardyti galimas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas, kriminalinės policijos pareigūnai, aktyviai ieškojo asmenų, padariusių tokias nusikalstamas veikas. Operatyvinėmis priemonėmis buvo nustatyti įtariamieji ir kovo 23 dieną per operaciją jie buvo sulaikyti.

Policininkai eigia, kad telefoniniai sukčiai ir toliau nerimsta. Nepaisant policijos ir žiniasklaidos perspėjimų, apgavikai vis randa naujų būdų, kaip išvilioti pinigus iš patiklių žmonių.

Pareigūnai pastebi, kad vėl padaugėjo sukčių skambučių laidinio ryšio telefonu. Pagyvenę asmenys įtikinami, kad jų artimuosius – vaikus, anūkus, neva ištiko nelaimė. Prašoma tam tikros pinigų sumos nukentėjusiojo patirtiems nuostoliams atlyginti ir žadama nesikreipti į policiją ar teismą.

Pareigūnai pataria neskubėti vykdyti skambinusiojo prašymų, ir patiems kuo skubiau susisiekti su savo artimaisiais, patekusiais į tariamą bėdą. Nereikėtų perduoti pinigų jokiems tarpininkams ar pervesti į nurodomas sąskaitas. Kilus nors mažiausiam įtarimui, kad skambina sukčius, reikia nedelsiant kreiptis į policiją.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

z

z portretas
zmones neduokit valkatoms pinigu

Čiubaka

Čiubaka portretas
Merkinės miestelyje - vienas, po vieną Pirčiupių ir Kijūčių kaimuose...Pradėti penki ikiteisminiai tyrimai.????? Įdomiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių