Valstybės tarnautojų išeitinių išmokų priedai sieks 90 proc. atlyginimo?

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį sutarė dėl Vidaus reikalų ministerijos parengtų pataisų, kurios mažintų valstybės tarnautojų išeitines išmokas, tačiau padidintų jų galimus priedus – pagal projektą, jie galėtų siekti 90 proc. atlyginimo.

Vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas žurnalistams sakė, kad pataisos teikiamos Seimui.

Pagal projektą, siūloma galimas priemokas prie atlyginimo didinti nuo 70 iki 90 procentų.

„Priedų ir priemokų sumos riba būtų 90 proc.“, - sakė viceministras.

Išeitines išmokas siūloma mažinti nuo dviejų mėnesinių atlyginimo iki vieno, nuo dviejų mėnesių iki vieno būtų mažinamas ir minimalus įspėjimo terminas dėl atleidimo iš darbo. Politinio pasitikėjimo tarnautojai galėtų pretenduoti į kompensacijas tik jei išdirbtų ne trumpiau nei pusę jį pasirinkusio politiko kadencijos.

„Galimybė lanksčiai žiūrėti į darbo užmokestį padėtų į valstybės tarnybą pritraukti talentus, išlaikyti gerai dirbančius specialistus, kad šie nepasirinktų karjeros versle, galinčiame pasiūlyti didesnį atlygį“, – pranešime spaudai praėjusią savaitę teigė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Pagal pataisas, pradedantys valstybės tarnautojai per metus turėtų 20 darbo dienų atostogų. Anot viceministro, taip pat numatyta kas trejus metus atostogų dienų skaičių didinti po dvi darbo dienas, o maksimalus atostogų terminas būtų 30 darbo dienų.

Be kita ko, norima atsisakyti prievolės siūlyti tarnautojams kitas pareigas, jei jų pareigybė yra naikinama.

Siekiant panaikinti išskirtines sąlygas vienai kvalifikacijos tobulinimo įstaigai, siūloma atsisakyti nuostatų, kad valstybės tarnautojus išskirtinai moko tik Lietuvos viešojo administravimo institutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų, 10000 eurų, 100 milijonų 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

Pilietis

Pilietis portretas
Baikite mokėti išeitines,kas jas sugalvojo.Aš kaip dirbau ,man jokių išeitinių niekas nemokėjo.Nutariau išeiti iš darbo,tai mano reikalas.O jeigu atleistų dėl darbo vietų mažinimo,taip pat ,tai įmonės reikalas ,ji tyri teisę spręsti ar darbuotojas reikalingas ,ar galima be jo apsieiti.Keisti dalykai gaunasi ir su seimo narių išeitinėmis.Išeina iš seimo,gauna didelią išeitinę išmoką ,po kiek laiko vėl sugrįžta į seimą.Taip galima žaisti su išeitinėmis,nieko sau.

tai

tai portretas
biurokratiniai runkeliai gal baigsit laizyt pasturgali auksciau sedintiems ir nutrauksit pinigu svaistyma sau ir niekur jei dar pensijos neindeksuotos tai ciniskai nieksiska
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių