Valstybės parduodamą turtą bus galima įsigyti ir internetu

  • Teksto dydis:

Valstybei priklausantis turtas galės būti parduotamas ir elektroninėmis priemonės. Kai realizuojamo turto vertė yra iki 60 tūkst. litų, jis bus parduodamas elektroninėse parduotuvėse, o didesnės vertės turtui parduoti bus rengiami elektroniniai konkursai.

"Yra siūloma pasinaudoti šiuolaikinėmis galimybėmis ir tą turtą parduoti, jeigu jis pigesnis, elektroninėje parduotuvėje, o jei brangesnis - elektroniniame konkurse. Programinė įranga tam yra berods jau sukurta pagal Europos Sąjungos lėšomis projektą. Ir tai leistų pajudinti tą didelę masę turto, kurį dabar yra pakankamai sunku ir apskaityti, ir valdyti", - Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Finansų ministerijos pateiktam nutarimo projektui, kuriuo praplečiami valstybei perduoto turto realizavimo būdai, taip sudarant sąlygas efektyviau administruoti valstybei perduotą turtą, gauti didesnių biudžeto pajamų bei mažinti sąnaudas.

Šiuo nutarimu sukuriamos prielaidos, užtikrinančio platesnį informacijos apie parduodamą turtą paskleidimas visuomenei, sudaromos galimybės centralizuotai teikti informaciją apie parduodamą turtą, o potencialiems pirkėjams tiesiogiai dalyvauti turto pardavimo konkursuose ar išsirinkti bei pirkti turtą parduotuvėje.

Be to, automatizavus turto pardavimo procesus, turto pardavimas taps operatyvesnis bei skaidresnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių