Valstybės kontrolė perspėja: IAE uždarymo fondas beveik išseko

Auditą atlikusi Valstybės kontrolė perspėja, kad Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo fondas beveik išsekęs, o pagrindinių objektų statyba vėluoja apie 10 metų.

Valstybės kontrolės audito departamento direktorė Zita Valatkienė sako, kad vyriausybė turi ieškoti šaltinių, kaip šį fondą papildyti.

„Ignalinos atominės elektrinės uždarymo fondas drastiškai senka. Jeigu dar 2010 metais jame buvo apie 78 milijonai eurų, tai šiai dienai jų likutis yra apie 5 milijonai eurų. <...> Labiausiai neramina tai, kad Europos Audito Rūmai teikia rekomendacijas Europos Komisijai po 2020 metų labai riboti finansavimą Ignalinos [atominės elektrinės – LRT.lt] uždarymui, jeigu Lietuva neras ir neprisidės savo finansavimo šaltiniais“, – teigia Valstybės kontrolės audito departamento vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suprantama

suprantama portretas
Jei fondas išseko, reikia subankrotinti šią "įstaigą, ir uždaryti. Ką ji veikia? Elektros negamina, elektrinės neuždarinėja tik tratina pinigus. Geriau vadovybę pasodinti į kalėjimą, mokesčių mokėtojams tai būtų žymiai pigiau.

jankis

jankis portretas
gal greičiau išvogė ir čia faktas,nes vogė,kas tik galėjo ir priėjo,o daugiausiai pasidarbavo kubiliniai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių