Valstybės biudžeto pajamų – daugiau nei planuota

  • Teksto dydis:

Per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius valstybės ir savivaldybių biudžetai pajamų gavo 3,4 proc. (beveik 163 mln. eurų) daugiau, o vien tik valstybės biudžetas - 2,2 proc. (85 mln. eurų) daugiau nei planuota, rodo išankstiniai Finansų ministerijos duomenys.

Finansų ministrė Rasa Budbergytė sako matanti tendencijas, kurios suteikia optimizmo, kad ir metų valstybės biudžeto planas bus įvykdytas.

Faktinės bendros abiejų biudžetų sausio-rugpjūčio pajamos - beveik 5 mlrd. eurų, o tik valstybės biudžeto - kiek daugiau nei 4 mlrd. eurų. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, pajamų gauta atitinkamai 312 mln. eurų ir 216 mln. eurų daugiau.

Aštuonių mėnesių valstybės biudžeto duomenimis, vien tik mokesčių pajamų planas viršytas 1,2 proc. (43 mln. eurų), o palyginti su atitinkamu pernykščiu laikotarpiu, tokių pajamų gauta 4 proc. (beveik 140 mln. eurų) daugiau.

Visų pagrindinių mokesčių įplaukos buvo didesnės nei prognozuota, išskyrus PVM, kurio trūkumą biudžete dengia viršplaninės kitų mokesčių pajamos.

„Nesurenkamas PVM mums kelia rūpestį, todėl padėtis analizuojama, o kartu su Valstybine mokesčių inspekcija planuojame detaliau pasiaiškinti šio mokesčio administravimą, taip pat - atotrūkio priežastis ir imtis tinkamų priemonių padėčiai pagerinti", - komentuoja R. Budbergytė.

Už visas akcizines prekes per aštuonis pirmuosius metų mėnesius gauta 775,3 mln. eurų - 2 proc. daugiau nei prognozuota, pelno mokesčio įplaukos sudarė 406,2 mln. eurų - 19 proc. daugiau nei planuota.

Pajamų iš PVM gauta 2,078 mlrd. eurų, t.y. 3,9 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu ir 1,8 proc. (38 mln. eurų) mažiau nei prognozuota šiemet sausį-rugpjūtį.

Gyventojų pajamų mokesčio įplaukos į valstybės biudžetą ir savivaldybių biudžetus sausį-rugpjūtį buvo 980,4 mln. eurų - 4,3 proc. didesnės nei prognozuota.

Patvirtintos 2016 m. valstybės biudžeto pajamos (be ES lėšų) sudaro 5,945 mlrd. eurų, su ES lėšomis - 8,046 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
pas mus viskas tik gerai viskas akyse gereja bet liaudis akyse vis daugiau skursta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių