Valstybės biudžeto pajamos – didesnės nei planuota

  • Teksto dydis:

Per vienuolika šių metų mėnesių valstybės ir savivaldybių biudžetai pajamų gavo 3,6 proc. (per 238 mln. eurų) daugiau, o vien tik valstybės biudžetas - 2,3 proc. (beveik 122 mln. eurų) daugiau nei planuota, rodo išankstiniai Finansų ministerijos duomenys.

Faktinės bendros abiejų biudžetų sausio-lapkričio pajamos - 6,9 mlrd. eurų, o tik valstybės biudžeto - 5,5 mlrd. eurų. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, pajamų gauta atitinkamai 451 mln. eurų ir 316 mln. eurų daugiau.

Finansų ministerijos duomenys rodo, kad vienuolikos mėnesių valstybės biudžeto mokesčių pajamų planas viršytas 0,9 proc. (kiek daugiau nei 47 mln. eurų), o palyginti su atitinkamu pernykščiu laikotarpiu, tokių pajamų gauta 4,6 proc. (per 220 mln. eurų) daugiau.

Pagrindinių mokesčių įplaukos sausio-lapkričio mėnesiais buvo didesnės nei prognozuota, atsiliekama nuo plano tik surenkant PVM. Pajamų iš PVM minėtu laikotarpiu gauta 2,878 mlrd. eurų. Tai 1,2 proc. (36 mln. eurų) mažiau nei prognozuota šiemet sausį-lapkritį, tačiau palyginti su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, PVM surinkimas padidėjo 4,3 proc. (beveik 118 mln. eurų).

Už visas akcizines prekes per vienuolika mėnesių gauta kiek daugiau nei 1,1 mlrd. eurų - 2,6 proc. daugiau nei prognozuota. Pelno mokesčio įplaukos sudarė 509 mln. eurų - 11,4 proc. daugiau nei planuota.

Gyventojų pajamų mokesčio įplaukos į valstybės biudžetą ir savivaldybių biudžetus sausį-lapkritį buvo 1,344 mlrd. eurų - 4,6 proc. didesnės nei prognozuota.

Patvirtintos 2016 m. valstybės biudžeto pajamos (be ES lėšų) sudaro 5,945 mlrd. eurų, su ES lėšomis - 8,046 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Čia tikriausiai dėl blogo Butkevičiaus vyriausybės darbo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių