„Valstietis“ apie vaiko pinigus: tokios sėkmės nesitikėjome

  • Teksto dydis:

Nuo sausio vietoj pajamų mokesčio lengvatos tėvams skyrus tiesiogines išmokas, pinigai pasiekė 156 tūkst. daugiau vaikų, teigia Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkės pavaduotojas „valstietis“ Tomas Tomilinas.

Vienas komiteto vadovų pateikia duomenis, kad per pirmą šių metų ketvirtį vaiko pinigams bus pervesta apie 36,7 mln. eurų, o per tą patį laikotarpį dėl papildomo neapmokestinamojo pajamų dydžio tėvams teko 21,6 mln. eurų.

Atitinkamai nuo 240 tūkst. iki 396 tūkst. išaugo tikslines lėšas gaunančių vaikų skaičius, pažymima parlamentaro paskelbtame pranešime.

„Tokios sėkmės nesitikėjome net mes patys – vaikų, kurių tėvai kas mėnesį sulauks tikslinių valstybės lėšų, skaičius įspūdingas ir vis auga“, – jame cituojamas T. Tomilinas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenys rodo, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį sulaukta beveik 307 tūkst. prašymų išmokėti vadinamuosius vaiko pinigus – pagal juos lėšos bus pervestos už 396 tūkst. vaikų.

Tuo metu sumuojant visa ir ne visa apimtimi pasinaudotas mokesčių lengvatas gaunama apie 240 tūkst. vaikų – sąlyginių lengvatos gavėjų.

Ant T. Tomilino, šalyje dar likę apie 100 tūkst. vaikų, kurių tėvai ir globėjai dėl tikslinių lėšų skyrimo nesikreipė.

Nuo šių metų sausio šalies vaikams skiriama po 30 eurų išmoka, pakeitusi pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį dirbantiems tėvams leidusią už vieną vaiką susigrąžinti iki 30 eurų.

Mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams mokamos papildomos išmokos. Jiems išmoka sudaro 58,5 euro už vaikus iki dvejų metų ir 45,2 euro – už vyresnius vaikus.

Savivaldybes užplūdus prašymams dėl vaiko pinigų, kai kurios nespėjo apdoroti visų prašymų ir išmokos vėlavo, problematiškiausia situacija buvo Vilniaus miesto savivaldybėje. Vasario ir kovo mėnesį prašymus pateikusios šeimos pinigus gaus balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu,

Jeigu, portretas
Verslininkai darbuotojams mokėtų padorius atlyginimus,tai ir tų pinigėlių papildomai skirti nereikėtų.Deja,kai kurių verslininkų godumas yra beribis.Jie dar niekaip nenori suprasti,kad be darbuotojų jų verslas būtų bevertis, galėtų dar labiau dejuoti,kad neranda darbuotojų.

Juodi pinigai didžiausi+vastybė tada dames ir lengvatas

Juodi pinigai didžiausi+vastybė tada dames ir lengvatas portretas
Gyvenimas gerėja tik pas uždirbančius juodais ir valstybės parama tik patiems ale "neturtingiesiems", kurie nemoka mokesčių ir gauna visas lengvatas "kaip nepasiturintys" kad galėtų statytis namus ir leisti vaikus į mokamus mokslus. O JŪS vergai mokantys mokesčius iš valstybės GAUSIT ŠPYGĄ.

džiaugiamės VALSTIEČIŲ rūpesčiu

džiaugiamės VALSTIEČIŲ rūpesčiu portretas
valstietis TOMILINAS pataikė tiesiai į DEŠIMTUKĄ,------- tai rodo konservatliberalų ir socdemų CHUNTOS burnojimai, kurie NEGEBĖJO, o gal ir nenorėjo tai ĮGYVENDINTI ,nes nukentės TURTUOLIŲ kišenė, -------MATOME ,kam dirbo OPOZICIJA būdami VALDŽIOJE,--jie tada kalbėjo , kad gyvenimas gerėja-- žinoma tik turtuoliams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių