„Valstiečių“ rezoliucija dėl smulkaus verslo diskriminacijos palaikymo nesulaukė

Seimas atmetė „valstiečių“ pateiktą rezoliuciją dėl smulkaus verslo diskriminacijos, valdant COVID-19 pandemiją.

Už rezoliuciją balsavo 62 parlamentarai, prieš – 17, susilaikė – 43. To nepakako, kad rezoliucijai būtų pritarta. Vėliau Seimas sprendė, ar rezoliucija būtų redaguojama ir teikiama su pataisymais. Už tai balsavo 63 Seimo nariai, o kad rezoliucija būtų visiškai atmesta, balsavo 62 parlamentarai.

Emanueliui Zingeriui pakeitus savo balsą į rezoliucijos atmetimą, per pakartotinį balsavimą opozicija paliko salę.

„Diskriminacija jau įvyko, šiandien yra paskutinė auksinė diena prieš Kalėdas. Todėl siūlau, kad reikėtų kompensuoti, nedelsiant galvoti, kaip žmonės gyvens, praradę savo auksinį laikotarpį“, – Seime kalbėjo „valstiečių“ atstovė Laima Mogenienė.

Ji siūlė leisti dirbti ir smulkiesiems verslininkams su įpareigojimu užtikrinti visus karantino reikalavimus.

Diskriminacija jau įvyko, šiandien yra paskutinė auksinė diena prieš Kalėdas. Todėl siūlau, kad reikėtų kompensuoti, nedelsiant galvoti, kaip žmonės gyvens, praradę savo auksinį laikotarpį.

„Vienintelis objektyvus ir normalus kriterijus turėtų būti galimybė verslui užtikrinti pačius griežčiausius karantino reikalavimus, nustatytus Vyriausybės. Negali būti pagal didumą, mažumą. Tiesiog turi būti labai aiškus kriterijus. Net smulkiausias verslas, jei jis gali užtikrinti saugumą ir reikalavimus, jam turėtų būti leista dirbti“, – sakė L. Mogienienė.

Konservatorius Jurgis Razma atkreipė dėmesį, kad reikėtų kalbėti apie prekybą maisto ir ne maisto prekėmis, o ne diskriminaciją smulkiųjų atžvilgiu.

„Takoskyra yra visai kitur. Ji yra tarp tų, kurie prekiauja maisto prekėmis ir kur prekiauja ne maisto prekėmis. (...) Jūs klaidinamai nuteikinėjate, lyg Vyriausybė nusiteikusi prieš smulkiuosius. Smulkiosioms maisto parduotuvėlėms niekas nedraudžia prekiauti. Reikėtų kelti klausimą dėl nesąžiningos konkurencijos tarp tų, kurie prekiauja maisto ir ne maisto prekėmis“, – teigė J. Razma.

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad Vyriausybės sprendimai dėl pandemijos valdymo diskriminuoja smulkiuosius verslininkus didžiųjų prekybos tinklų atžvilgiu: pastariesiems ir toliau leidžiama prekiauti ne tik būtiniausiomis prekėmis, tuo metu analogiškas prekes parduodančių smulkiųjų verslininkų veikla yra uždrausta.

Seimo „valstiečių“ frakcijos nariai ragino Vyriausybę atsižvelgti į rezoliucijos projekte išsakytus argumentus ir taikyti pavasarį Lietuvoje naudotus sprendimus, užtikrinant saugią smulkiojo verslo vykdomą prekybą ir paslaugas, ir siūlo nedelsiant panaikinti, anot jų, diskriminacinius ribojimus smulkiajam verslui, turgavietėms.

Rezoliucijos rengėjai siūlė peržiūrėti nutarimą ir įvertinti galimybes vykdyti ir kitą prekybą bei paslaugų teikimą lauke, kai užtikrinami visi būtini saugumo reikalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rv

rv portretas
Nesuprantu kaip seimo narys gali pasisalinti is darbo vietos uz kuria alga gauna.Tai gal ir gydytojai tegul pasisalina nuo gydymo nes negauna atitinkamo atlygio uz sunku darba. GEDA KOLCHOZUI!!!

Kas galėjo pagalvot

Kas galėjo pagalvot portretas
kad bus kitaip? Taigi valdžioje trys liberalų partijos. O liberalai tarnauja tik stambiam kapitalui, bankams ir korporacijoms.Kaip kitaip be pinigų rinkimus laimėtų?:D)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių