Valdžia ketina riboti losjonų ir odekolonų prekybą

Valdžia ketina išnaikinti losjonus ir odekolonus, kurių prekyba dabar klesti kioskuose.

„Vienas iš prioritetų šiais metais - ieškoti būdų, kaip apriboti denatūratų atėjimą į mūsų rinką ir jų pavertimą kosmetiniais gėrimais - bus ribojimas falsifikuotų alkoholinių gėrimų ir taip vadinamų kosmetinių produktų: kosmetinio spirito ir burnos skalavimo skysčių, kurie realiai nenaudojami niekam kitam, kaip tik vartojimui į vidų. Šioje srityje yra kai kurių spragų“, - trečiadienį Biudžeto ir finansų komitete vykusiame pasitarime sakė ministro pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas prieš metus yra siūlęs apsvarstyti galimybę apmokestinti alkoholio turinčią geriamąją kosmetiką - losjonus ir odekolonus. Apie tai departamento vadovai buvo užsiminę Seimo Ekonomikos komitete ir siūlė, nustačius tam tikrą mokestį, pabranginti šią produkciją iki pigiausiai kainuojančio alkoholinio gėrimo.

2009 metų gegužę Trišalė taryba buvo nutarusi siūlyti Vyriausybei apmokestinti alkoholio turinčius skysčius tiek pat, kiek šiuo metu apmokestinti įvairius alkoholio turinčius skysčius - burnos gaiviklius, kuriuos pardavinėja kioskai, iki tų dydžių, kaip apmokestintas visas likęs stiprus alkoholis.

Dabar alkoholis, naudojamas geriamojoje kosmetikoje, nėra apmokestinamas. Iki 2004 metų, kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, tokioms šalyje realizuojamoms prekėms galiojo vadinamasis „apyvartos mokestis“, kuris priklausė nuo produkto stiprumo ir kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinau

zinau portretas
zinau tikrai,kad jau chroniai senai nebegeria odekolonu,bet valdzioje kazkam atrodo,kad ten dar milijonai guli.neswaikit.

gebelsas

gebelsas portretas
taigi matulas jau alkoholio pardavimo laika apribojo..... Kolonelese tikrai nenupirksi.... bet Prienuose ar Garliavoje jokiu laiko aprobojimu..... Ko dabar siekia MATULionis?

geriausi

geriausi portretas
kvepala-tai prausimasi,nenaudokit pigių visokių purštiklių,jie tik sukelia alergiją,....nusipirkit vaikiško muilo su aliejukais ,geresnio-džiauksitės
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių