Klaipėdos uosto apyvarta padvigubės iki 80 mln. tonų?

  • Teksto dydis:

Krovos augimas, Klaipėdos uostą pastaruosius trejus metus išskiriantis rytinės Baltijos regione, turėtų išsilaikyti ir 2017 metais, o 2025 metais, jei infrastruktūros projektai būtų įgyvendinti, kaip numatyta strateginiame plane, jo apyvarta padvigubėtų iki 80 mln. tonų, pranešė "Lietuvos žinios".

"Prasidės išorinio kanalo tvarkymo darbai, pasukant šiaurinį molą kitu kampu. Tai leis konkuruoti pasauliniu mastu, nes mūsų tikslas - priimti visus didžiausius laivus, kokie tik gali įplaukti į Baltijos jūrą. Jei galime konkuruoti su kitais uostais, turėdami šiek tiek prastesnę infrastruktūrą, tai ją patobulinę perspektyvoje, maždaug 2025 metais, galėtume pasiekti 70-80 mln. tonų apyvartą per metus", – sakė Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

Pagal strateginį ketverių metų Klaipėdos uosto planą numatoma investuoti 405 mln. eurų, iš jų 2017 metais - 36,6 mln. eurų, 2018 metais – 170 mln. eurų.

Uosto direkcijos Ekonomikos ir finansų direktoriaus Martyno Armonaičio teigimu, šiemet uosto pelnas bus rekordinis – maždaug 31 mln. eurų.

Visoje rytinės Baltijos pakrantėje, įskaitant Rusijos uostus, Klaipėda pagal krovos didėjimo spartą (10 mėnesių duomenimis) nusileidžia tik Leningrado srities uostui Primorskui, o tarp Baltijos šalių uostų lyderio poziciją išlaiko nuo metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
O tai gležinkelius jau sutvarkėt, kad su tokį kiekį "prarytų "? Kažkaip nemačiau naujų bėgių.

hmm

hmm  portretas
Absoliutus propagandinis šūdas

Jonas

Jonas portretas
Klaidinantis straipsnis nes Lenkija irgi Baltijos valstybe, o Gdanske jau seniai kraunama 100 mlj. tonu ir daugiau. Taip kad tuscios liaupses patiems sau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių