Draudimas eksportuoti vaisius Lietuvai kainuos milijardus

  • Teksto dydis:

Rusija uždraudė iš Lenkijos įvežti beveik visus vaisius ir daržoves, toks pat draudimas gali būti pritaikytas ir visos Europos Sąjungos (ES) derliui, todėl Lietuvai, kaip gana didelei reeksportuotojai, tai gali reikšti keliais milijardais litų sumažėjusią prekybininkų ir transportininkų, praradusių šimtus tūkstančių tonų krovinių, apyvartą.

"Verslo žinios" penktadienį skelbia, kad toks draudimas skaudžiausiai smogtų Lietuvos morkų augintojams, nes jų viena pagrindinių ir pelningiausių rinkų - Rusijos sostinė Maskva. Bulvių eksportas iš ES į Rusiją dėl ligų draudžiamas jau keletą metų.

Be darbo gali likti ir tūkstančiai vilkikų šaldytuvų - "Linavos" duomenimis, Lietuvoje maždaug trečdalis (apie 8 tūkst. sunkvežimių) duoną uždirba veždami mėsą (šią rinką prarado Rusijai uždraudus įvežti kiaulieną), vaisius, daržoves ir gėles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galima

galima portretas
Galima butu morkas isvezti i amerika bet amerikai rekalingi tik bananai

:-)

:-) portretas
O ko valdžia tikėjosi? Kaip šauksi, taip atsilieps. Mažiau reikia šakotis blusai prieš mešką.

ar nežinojo

ar nežinojo portretas
kad ruskiai bet kada gali ir uždrausti, ir įleisti, apskritai, daryti, ką nori, todėl jau seniai reikėjo tas morkas gabenti kitoms šalims. kadangi morkų derlius bus mažas (kaip nurodo ūkininkai), tai jas suvalgysime čia, Lietuvoje. Ir nereikia mūsų gąsdinti, jei maskva atsisakys vaisių ir daržovių iš ES šalių, tai ir pati jų neturės. Vadinasi, mes valgysime ne tai, kas atlieka, o geriausius vaisius ir daržoves.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių