VAE pradeda derybas su EK dėl Euratomo paskolos

Europos Komisijai (EK) pakvietus, naujos atominės elektrinės (AE) projektą įgyvendinanti bendrovė Visagino atominė elektrinė (VAE) pradeda derybas su EK dėl Europos Sąjungos (ES) agentūros Euratom paskolos.

Apie tai paskelbta paskutinę agitacijos už referendumą dėl naujos branduolinės jėgainės Lietuvoje dieną - patariamasis referendumas vyks sekmadienį.

„Iš Europos Komisijos ką tik gavome patvirtinimą dėl derybų bei kvietimą pradėti konsultacijas dėl Euratomo paskolos. Europos Komisijos teigiama nuomonė patvirtina Visagino atominės elektrinės projekto gerą parengimo lygį. Tai suteikia mums galimybę tartis dėl finansavimo palankiomis sąlygomis“, - pranešime spaudai sakė VAE generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

Pasak jo, susitikimai su EK atstovais planuojami artimiausiu metu.Pasak pranešimo, planuojama, kad Lietuvos dalis naujos AE projekte bus finansuojama iš VAE bei Japonijos ir JAV eksporto kreditų agentūrų, Euratomo bei Europos investicijų banko (EIB) paskolų.Lietuva tikisi kartu su regioniniais partneriais - Latvija, Estija ir strateginiu investuotoju - Japonijos kompanija „Hitachi“ iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.„Hitachi“ siūlo statyti 1350 megavatų galios pažangųjį verdančio vandens reaktorių ABWR.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stop AE

stop AE portretas
o per referenduma visi balsuosime pries AE.ir musu zodis ne patriamasis,o galutinis NE AE !

Už AE

Už AE portretas
Balsavau paštu už AE, protingesniems rekomenduoju padaryti tą patį.

Nesamonė

Nesamonė portretas
Tokiems nešvariems veikėjams, kurie nesugeba uždaryti per tiek metų senąją elektrinę,o jai skirtus pinigus pradangina milijardais, tik debilai gali leisti avantiūrą, vadinamą naujosios AE statyba.Juk ES turi paruosus projektą apie atominės energetikos uždraudimą, kurį paskelbs po kokių dešimt-dvidesimt metų.Atliekų jau paskelbė, kad neleis niekur išvežti.O jų jau turime 2000t.Taip kad čia išeina tik didelė, finansinė afera, kuri Lietuvai atneš baisius nuostoius, t.y. praplaus pinigus.Lyg valdovų rūmų plovyklos jiems dar maža...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių