V. Vasiliausko uždarbis – mažiausias iš euro zonos centrinių bankų vadovų

  • Teksto dydis:

Iš visų 19-os euro zonos centrinių bankų vadovų mažiausiai uždirba Lietuvos centrinio banko vadovas.

Vito Vasiliausko metinis atlyginimas yra 83 tūkst. eurų ir sudaro tik maždaug penktadalį sumos, kurią per metus uždirba Europos Centrinio Banko (ECB) vadovas Marious Draghis (Marijus Dragis). Jo metinis užmokestis siekia 386 tūkst. eurų.

Daugiausiai euro zonoje uždirba Belgijos, kurios ekonomika yra tik aštunta pagal dydį, centrinio banko vadovas Janas Smetsas – maždaug 480 tūkst. eurų, arba beveik šešis kartus daugiau nei Lietuvos banko vadovas, ir 24 proc. daugiau nei ECB vadovas.

Daugiau nei M. Draghis taip pat uždirba Italijos ir Vokietijos centrinių bankų vadovai. Estijai atiteko 17-ta, o Latvijai - 16-ta vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būsimas LB vadovas

Būsimas LB vadovas portretas
Jei būtų veikiantis Lietuvos bankas, kuriame galėčiau laikyti pinigus, atlikti mokėjimus, pavedimus būtų Lietuvos banko kortelė, tai net nedvejodamas tapčiau jo klientu. Dabar gi pikta matyti kaip skandinavų bankai pumpuoja išLietuvos pinigus ir mūsų sąskaita kelia savo gerbūvį, ypač nekenčiami norvegai! Ar ne laikas sugrąžinti Lietuvos banką į rinką? Šalies ekonomika tikrai pakiltų. Tuomet neprieštaraučiau, kad ir džiūsnai Vasiliauskui pakeltų varganą algelę... :-)

Anonimas

Anonimas portretas
na morale paprasta ... kol vagys ,aferistai , machinatoriai ,,,,,teisiskai ,,,,,nepriestaraujant a lia ,,,konstitucijai gaus tokius atlyginimus ---saziningam dirbanciam zmoguj --nuormalios algos neematyt kaip savo ausu..

vargšelis

vargšelis portretas
Tegu valina iš banko už minimalkę padirbt-gaus net 4560 eurų per metus ir nereikės triesti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių