V. Vasiliauskas: Vilibor pokyčius lėmė ekonominės priežastys

  • Teksto dydis:

Vyriausybei kreipiantis į prokurorus įvertinti buvusios ekonominės krizės metu veikusių finansų priežiūros institucijų veiklą, Lietuvos bankas (LB) pareiškė bendradarbiausiantis su teisėsauga, jei reikės, bet savo pozicijos nekeičia – krizę lėmė ekonominės priežastys.

„Galiu užtikrinti, kad bendradarbiausime, neturime ko slėpti: informaciją esame pateikę parlamentinio tyrimo komisijai. Jei bus pareikalauta, ją pateiksime ir Generalinei prokuratūrai. Savo atsakymus į parlamentinio tyrimo metu iškilusius klausimus dėl Vilibor skelbėme viešai. Lietuvos banko pozicija nesikeičia, – mūsų nuomone, Vilibor pokyčius lėmė ekonominės priežastys“, – pirmadienį išplatintame pranešime teigė LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Dėl tuo metu pakilusių palūkanų paskolų gavėjai mokėjo daugiau, o indėlininkai gavo didesnes palūkanas už indėlius“, – pridūrė jis.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui Stasiui Jakeliūnui praėjusį trečiadienį Vyriausybei pristačius jo vadovaujamos laikinosios Seimo komisijos atliekamą parlamentinį tyrimą dėl 2009-ųjų ekonominės krizės, Vyriausybė pirmadienį nutarė prašyti Generalinės prokuratūros įvertinti tuometinių finansų priežiūros institucijų veiklą per krizę.

Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, prokurorų bus klausiama, ar valstybės institucijos, atsakingos už finansinių įstaigų priežiūrą 2008 ir 2009 metais, tinkamai atliko savo funkcijas, bei prašoma įvertinti galimą viešojo intereso gynimo poreikį, „nes dėl Vilibor nemažai būsto paskolas litais turėjusių žmonių patyrė nemažų nuostolių.

S. Jakeliūnas praėjusią savaitę suabejojo, ar LB tinkamai prižiūrėjo komercinius bankus, per krizę galėjusius manipuliuoti indeksu Vilibor ir todėl būsto paskolas paėmę gyventojai galėjo netekti apie 500 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Statytini, tavo šeimininkės kadencija baigiasi. Lėksi lauk ir tu!

Kanvojus

Kanvojus portretas
Sudelios taskus S.Jakeliunas.Sukris biciu sugeltas snukutis.ATSAKYSI.

lygis

lygis portretas
o gelele del savo statytinio tai tyli matyt pries iseidama nenori triuksmo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių