V. Vasiliauskas: Ūkio banko likimas paaiškės savaitgalį

Ūkio banko, kurio veikla antradienį sustabdyta, likimas paaiškės savaitgalį, sako centrinio banko vadovas. Pasak Vito Vasiliausko, tuomet bus apsispręsta dėl banko ateities.

„Per tas šešias dienas administratorius yra įpareigotas pateikti išvadas. Planuojame tas išvadas gauti penktadienį arba vėliausiai šeštadienį. Savaitgalį planuojame priimti sprendimą“, - trečiadienį Seime po pasitarimo su parlamentarais žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

„Jeigu reikės, LB valdyba dirbs ir savaitgalį“, - sakė jis.

V.Vasiliauskas pabrėžė, kad kol kas apie Ūkio banko nacionalizavimą nekalbama: „Kol kas mes nekalbame apie Ūkio banko nacionalizavimą šiai dienai, nes turime moratoriumą - laikiną veiklos apribojimą“.

V.Vasiliauskas sako, kad yra mažiausiai trys galima Ūkio banko pertvarkos keliai.

„Yra keli galimi variantai: pats griežčiausias variantas, jeigu nėra perspektyvų, jeigu jų nematys laikinasis administratorius, tai be abejo - bankrotas. Kiti variantai - sveikosios banko dalies atskyrimas ir sveikojo turto perleidimas kažkam iš rinkos dalyvių, o trečias variantas - tarpinio banko steigimas ir jis perimtų tą sveikąją dalį“, - kalbėjo V.Vasiliauskas.

Centrinio banko vadovo teigimu, kol kas neina kalba ir apie indėlių grąžinimą jų turėtojams: „Kol kas nėra draudiminio įvykio“.

Pasak V.Vasiliausko, draustų indėlių banke yra 2,6 mlrd. litų vertės, o banko turtas - per 3,5 mlrd. litų.

LB valdybos pirmininkas neatsakė, kiek lėšų yra indėlių draudimo fonde: „Tai finansinės inžinerijos dalykai  - už Indėlių draudimo fondo stovi valstybė, daugiau tai yra pinigų sureguliavimo klausimai. Čia tikrai nėra problemos dėl piniginių lėšų turėjimo fonde“.

V.Vasiliauskas svarbiausia Ūkio banko savininko klaida įvardijo rizikos nevaldymą, išduodant paskolas su banku susijusiems asmenims, parama, privatus vartojimas per banką.


Šiame straipsnyje: Vitas VasiliauskasŪkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI PYYDERASTU PROVOKACIJA

TAI PYYDERASTU PROVOKACIJA portretas
O VISKAS LAAABAI PAPRASTA. GRYBES NUTUKES NUO MUSU BEDU PYYZDALAIZYS, TOKIU BUDU SUGALVOJO LEZBIJETES REITINGUS PAKELTI IR ZMONIU DEMESI NUO AKTUALIU SOCIALINIU PROBLEMU NUKREIPTI I SHONA, I UKIO BANKA... PRISIVOGUSIAI GAUJAI REIKALINGAS CHAOSAS IR "priesas is kitur" o dar geriau su rusishka pavarde. O FAKTAI TOKIE - BIUDZETAS NESURENKAMAS, SODRA VARPA GRAUZIA, PASALPOS IR PENSIJOS VELUOJA, VALSTYBES SKOLOS PERZENGE VISUS KRITERIJUS, ATEJO PILNAS LIETUVOS EKONOMIKOS KRACHAS. TODEL IR PASIRINKO ROMANOVA IR UKIO BANKA, KAD, ATSEIT, "ZMONES ZIUREKIT CIA NE MES, NE VALDZIA, CIA TOKIE, KAIP RUSAS ROMANOVAS IR JO BANKAS KALTI"... GAILA, KAD VLADIMIRAS NESITIKEJO TOKIU PROVOKACIJU. NORS PO ISTORIJOS SU SNORU GALIMA BUVO TO TIKETIS. KA PADARYSI - DORAS ZMOGUS NEGALVOJO, KAD TOKIE PADUGNES VALDZIOJE IR POLITIKOJ. NIEKUO, LAIKAS VISKA I VIETAS SUDELIOS. Jurijus Subotinas.

xx

xx portretas
Prezidentes prerogatyva uzsienio politika.Taciau be jos zinios uzsienio reikalu ministras savivaliauja.Praktiskai paversdamas Lietuviska savigarba mazgote.Lietuvos valstybes teritorijoje nei viena uzsienio kalba bei rastas negali buti virsesnis uz Lietuviska kalba bei rasta. Todel sis uzsienio reikalu ministras negali toliau atstovauti Lietuvai.Jis zemina visus Lietuvos patrijotus,kuriem Lietuvybe auksciau visko.

tik

tik  portretas
jeigu asteroidas nesunaikins zemeles
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių