V. Vasiliauskas: Graikijos pasitraukimas iš euro zonos Lietuvai įtakos neturėtų

  • Teksto dydis:

Padaugėjus kalbų apie galimą Graikijos pasitraukimą iš euro zonos, ką tik į ją įstojusios Lietuvos centrinio banko vadovas tvirtina, kad Graikijos netekimas Lietuvai didelės įtakos neturėtų.

„Atvirai pasakius, manau, kad įtaka būtų menka mums kaip Lietuvai, nes mūsų ekonominiai ryšiai su Graikija tikrai nėra išplėtoti“, - antradienį interviu Žinių radijui sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Pasak jo, visa euro zona pajustų didesnę įtaką, tačiau sugebėtų atlaikyti galimas problemas.

„Aš manau, euro zona yra gerokai stipresnė dabar nei buvo 2011 metais. Be jokios abejonės, pačiai euro zonai įtaka būtų, bet aš tikrai nenorėčiau dabar spekuliuoti, kas būtų, jeigu būtų. Mes palaukime, pažiūrėsime. Euro zona tikrai įrodė ne kartą, kad ir didesnių krizių akivaizdoje randa vidinių jėgų atsistoti ant kojų“, - kalbėjo Lietuvos banko vadovas.

Graikijoje sausio 25 dieną vyks rinkimai, o nuomonių apklausoje pirmaujanti ultrakairioji partija „Syriza“, nusistačiusi prieš griežto taupymo politiką, grasina, jei laimės rinkimus, iš naujo derėtis dėl paramos teikimo sąlygų su ES ir Tarptautiniu valiutos fondu.

Graikijos premjeras Antonis Samaras yra sakęs, kad šie pirmalaikiai rinkimai lems, ar jo šalis liks euro zonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galiunas

galiunas  portretas
tik minties galiunas ir zmogus artimas imperatoriui gali pasakyti tokia nesamone

O kaip

O kaip portretas
turciams itakos zinoma netures. Vel kentes runkeliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių