V. Vasiliauskas: galime tikėtis teigiamo poveikio didžiausiai mūsų šalies bėdai

  • Teksto dydis:

Iš eurozonos šalių vyriausiųjų bankininkų posėdžio Frankfurte neseniai grįžęs Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas teigia, kad atlyginimų augimas Lietuvoje iš vienos pusės yra pozityvus dalykas, tačiau, kita vertus, jei jis gerokai viršija konkurencingumą, tai nėra gerai. „Tada tu ateini į stagnacijos fazę. Svarbu, kad neatsidurtume vidutinių pajamų spąstuose“, – sako V. Vasiliauskas.

Pasak Lietuvos banko valdybos pirmininko, šiuo metu bendras kainų lygis eurozonoje mažai keičiasi, tačiau Baltijos šalių situacija skiriasi nuo visos likusios eurozonos. Tai, pasak jo, susiję su vidaus politikos niuansais.

„Lietuvoje paskutinio mėnesio infliacija buvo 3,5 proc., panaši kaip Latvijoje ir Estijoje. Pagrindiniai aspektai, susiję su didžiausia infliacija eurozonoje, yra susiję su mūsų vidaus politikos klausimais, visų pirma akcizų padidinimu, PVM lengvatos šildymui panaikinimu. Tai davė papildomai apie 1 proc. infliacijos“, – aiškina V. Vasiliauskas.

Pasak jo, šiuo metu atlyginimai Lietuvoje auga gerokai daugiau nei likusioje eurozonoje – per metus didėja 9 procentais. V. Vasiliauskas pažymi, kad tai, be abejo, pozityvus dalykas, nes galime tikėtis teigiamo poveikio didžiausiai šalies bėdai – demografinei situacijai. Kita vertus, atlyginimo augimas neturėtų viršyti konkurencingumo.

Daugiau apie tai – įraše.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

anta

anta portretas
idomu kurioj sriti labai augo atlyginimas ..............turbut seimunu.......tik lietuvos siuksles gali dziaugtis ..........viskas gerai

p. vitas Vasiliauskas

p. vitas Vasiliauskas portretas
solidus tarpukario Lietuvoje Banko valdytoju dirbusio.J.Tubelio ipedinis.Pagarba

Anonimas

Anonimas portretas
Vyta vasiliauska jkaliuze uz snoro banka..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių