V. Uspaskicho šeimos turtas – 35,7 mln. eurų, A. Guogos – 31,8 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Turtingiausiu Lietuvos europarlamentaru išlieka Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, kurio šeimos turtas beveik 4 mln. eurų lenkia liberalo Antano Guogos valdomą turtą.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, V.Uspaskichas su žmona Jolanta Blažyte iš viso turi 35,7 mln. eurų santaupų ir įvairaus turto, tuo metu A.Guoga su sutuoktine Aiste nurodė sukaupę 31,8 mln. eurų turto.

Tiesa, V.Uspaskichas, priešingai nei jo kolega Europos Parlamente, didžiąją dalį savo turto, t.y. 33,37 mln. eurų vertės įmonių akcijų, yra perrašęs J.Blažytei. Jų vertė, lyginant su pernai pateiktos deklaracijos duomenimis, nesumažėjo. Iš viso V.Uspaskicho šeimos turtas per metus sumažėjo apie 200 tūkst. eurų.

Per 1,46 mln. siekė sutuoktinių piniginės santaupos, apie 618 tūkst. eurų įvertintas šeimos nekilnojamasis turtas, 194 tūkst. eurų - žemės sklypai. Nurodoma, kad „darbietis“ sukaupęs apie 44 tūkst. eurų vertės juvelyrinių, meno dirbinių ir kitų deklaruotinų daiktų.

VMI nurodo, kad šeima suteikė ir 3,35 mln. eurų paskolų, apie 2,92 mln. eurų iš jų paskolinusi yra J.Blažytė.

Pirmąkart turto deklaraciją teikiančio A.Guogos valdomos įmonių akcijos, VMI duomenimis, vertos 24,77 mln. eurų. Guogų šeima taip pat turi nekilnojamojo turto už 461 tūkst. eurų, beveik 93 tūkst. eurų verti jų automobiliai, per 88 tūkst. eurų - žemės sklypai.

A.Guogos deklaracijoje nurodoma, jog jo turimų meno, juvelyrikos dirbinių ir kitų daiktų, kuriuos privalu deklaruoti, vertė siekia 438 tūkst. eurų. Jis taip pat yra suteikęs 5,42 mln. eurų paskolą.

Mažiausiai iš europarlamentarų įvertintas Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovo Algirdo Saudargo šeimos turtas ir santaupos - 161 tūkst. eurų. Šios partijos vadovo Gabrieliaus Landsbergio šeimos turtas įvertintas 328 tūkst. eurų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovo Valdemaro Tomaševskio - 259 tūkst. eurų, liberalo Petro Auštrevičiaus - 248 tūkst. eurų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotojas Bronis Ropė su šeima nurodo sukaupęs 303 tūkst. eurų, „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas - 456 tūkst. eurų, Darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis - 275 tūkst. eurų. Socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis nurodo turintys atitinkamai 560 tūkst. eurų ir 421 tūkst. eurų santaupų bei turto.

Registrų centro duomenimis, A.Guoga vienas valdo įmonių „Lošimų strateginė grupė“, „NTSG“, „TR Holding“ akcijas. Tuo metu V.Uspaskicho sutuoktinė J.Blažytė yra vienintelė įmonių „Josvainiai“, „Krekenavos agrofirma“, „Krekenava“, „Krekenavos pašarai“, „Kėdainių konservų fabrikas“ koncerno „Vikonda“, įmonių „Vikeda“ ir „Vikstata“ akcininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Itartina

Itartina portretas
Greiciau Tadas is misko atjotu... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių