V. Sinkevičius apie taršos mokesčius: neracionalūs mokestiniai pakeitimai gali tik pakenkti

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad kalbant apie taršos mokesčių įvedimą, reikėtų lygiagrečiai peržiūrėti kitus, nesusijusius mokesčius.

„Tai turi būti subalansuota. Europos Komisija visada pabrėžia, kad jei renkamasi principą, jog teršėjas moka, reikėtų peržiūrėti kitus mokesčius, galbūt mažinti mokesčius, susijusius su darbo santykiais. Tai yra galimybė. Tačiau einant prie bet kokių mokestinių pakeitimų, jie turi būti labai gerai parengti ir išdiskutuoti tiek verslo bendruomenėje, tiek visuomenėje, kad jie būtų kuo labiau priimtini ir paaiškinti, kodėl vieni ar kiti mokesčiai turėtų keistis“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė V. Sinkevičius.

Anot jo, neišdiskutuoti mokestiniai pakeitimai gali įnešti daugiau žalos nei naudos.

„Manau, kad neracionalūs vieni ar kiti mokestiniai pakeitimai tik gali pakenkti bendrai sistemai. Todėl šioje vietoje, kalbant apie žingsnius dėl mokestinių pakeitimų, jie turi būti gerai paruošti ir išdiskutuoti. Yra rezervų ir kitų, kur Lietuva galėtų padaryti didesnį progresą“, – teigė V. Sinkevičius.

„Grįžtu prie to paties savivaldybių, miestų klausimo – viešojo transporto ir žaliųjų viešųjų pirkimų. Tai galėtų būti lengvesnis kelias nei mokesčiai, kurie ateityje galėtų būti, bet jie turėtų būti itin gerai parinkti“, – pridūrė eurokomisaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
GERBIAMAS EUROPARLAMENTARE VIRGILIJAU SINKEVIČIAU, SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA ATRADAU TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS. PASIRODO, KAD KLIMATAS ŽEMĖJE KINTA TODĖL, KAD ŠIAURINIS ŽEMĖS PUSRUTULYS, MŪSŲ TŪKSTANTMETYJE, KIEKVIENAIS METAIS KRYPSTA Į SAULĘ 0,08 laipsniais. TODĖL nuo 2500-jų metų ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - VASARA IR DIENA, PIETINIAME - NAKTIS IR ŽIEMA!!!! TAI TĘSIS iki 3500-jų metų!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių