V. Šapoka: viešųjų finansų perteklius reiškia investicijas į ateitį

Antrus metus iš eilės planuojamas viešųjų finansų perteklius reiškia investicijas į ateitį ir atsargumą, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Pagrindinė žinia ir skaičius – antrus metus iš eilės projektuojame viešųjų finansų perteklių, o tas skaičius yra 0,4 proc. (bendrojo vidaus produkto – BNS)“, – ketvirtadienį parlamentarams pristatydamas 2019 metų biudžeto projektą, tvirtino V. Šapoka.

Pasak jo, iš vienos pusės šis skaičius reiškia investicijas į ateitį – sveikatos ir socialinę apsaugą, švietimą ir mokslą, žmones, iš kitos – kad reikia kaupti atsargas ateičiai.

„Stebėdami besikeičiant tarptautinę aplinką, turime elgtis atsargiai ir apdairiai ir užtikrinti stabilumą. Tam turime kaupti rezervus, kad ateityje nereikėtų bėgti ir imti greitųjų kreditų“ – teigė V. Šapoka.

Anot jo, valstybės rezervas kitais metais išaugs iki 1,5 mlrd eurų. 

Konservatorius Andrius Kubilius stebėjosi, kad ministras biudžetą pristatė Seimui per šešias minutes.

Po pirmojo biudžeto svarstymo Seime jis paprastai grąžinamas Vyriausybei tobulinti, o galutinai priimamas gruodį.

Pradėjęs svarstyti svarbiausius šalies finansų dokumentus, Seimas plenarinių posėdžių neberengs, todėl biudžeto projektas bus nagrinėjamas parlamentiniuose komitetuose, o parlamentarai galės teikti siūlymus, kokioms sritims kitais metai didinti ar skirti papildomą finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Nacrieną man tas tavo perteklius,jeigu dabar už jį aš galiu nusipirkti karvę,o po metų tik veršį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių