V. Šapoka: galima diskutuoti dėl savivaldybių skaičiaus mažinimo

Diskusijos dėl šalies savivaldybių skaičius sumažinimo yra įmanomos, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Kalbant apie savivaldybių skaičių, žinoma, tokios diskusijos galimos“, - ketvirtadienį Seime pareiškė ministras.

Liberalas Kęstutis Glaveckas piktinosi, kad Lietuvoje yra labai mažų savivaldybių ir jų administracinio aparato išlaikymas yra brangus.

„Jų (savivaldybių) skaičius turėtų būti sumažintas gana ženkliai tam, kad būtų galima ir sutaupyti valdymo išlaidų, ir padidinti efektyvumą tų visų išlaidų, nes dabartiniu metu iš tikrųjų yra savivaldybių, tokios kaip Neringos, kur 3 tūkst. žmonių, ir administracija ten visa apimtimi“, - teigė parlamentaras.

Pasak V. Šapokos, Baltoji knyga, pristatanti Europos Komisijos siūlomus veiksmus įvairiose srityse, numato priemones, kaip optimizuoti savivaldybių paslaugų teikimą.

„Kartais yra labai akivaizdžiai tiek perteklinių įmonių, tiek perteklinių įstaigų, tai visi šitie darbai yra numatyti. Tikrai yra daug erdvės, kaip mažinti išlaidas (...), pavyzdžiui, viešojo transporto srityje, kur savivaldybės galėtų kooperuotia. Tiesa, tai jos gali daryti ir dabar, bet dabartinis valdymo mechanizmas neužtikrina, jog tos savivaldybės gebėtų ir turėtų paskatų susitarti“, - teigė V. Šapoka.

Lietuvoje yra 60 savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... o Vilnių - prie Kauno; juk vilniečiai jau nebesusitvarko, jau nuo jų ir Gedimino kalnas pabėgt nori.

Vanda

Vanda portretas
Gargždus, Neringa, Šilutę prijungti prie Klaipėdos. Palanga prie Kretingos, Rietavą, Plungę prie Telšių ir taip toliau,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių