V. Pranckietis: valstybiniai miškai galėtų tiekti daugiau medienos

  • Teksto dydis:

Vyriausybei pavedus valstybiniams miškams į rinką tiekti daugiau medienos, būtų galima sureguliuoti biokuro kainas, teigia Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pasak jo, šiuo metu valstybiniai miškai rinkai patiekia tik 2 proc. biokuro ir tai neturi įtakos šio kuro kainai.

„Galimybės yra valstybiniams miškams skirti tokią užduotį, kad jie daugiau patiektų medienos į rinką. Atsirastų didesnė pasiūla, kaina galėtų būti tokiu būdu reguliuojama. Tai būtų tokia reali priemonė, kitokio reguliavimo kol kas neturime“,– trečiadienį Žinių radijui sakė V. Pranckietis.

Anot jo, biokuro kainoms įtakos turi ir tai, kad jo negalima pirkti už „Baltpool“ biržos ribų.

„Turime problemą dėl pirkimų per biržą, kadangi negali pirkti šilumos tiekėjai už biržos, tai yra pasirinkti pigesnius tiekėjus. (...) Visi tie dalykai gali būti sureguliuoti, tai yra Vyriausybės rankose, valstybės rankose“, – sakė Seimo pirmininkas.

Pasak jo, ar daugiau biokuro iš valstybinių miškų į rinką gali patekti jau šio šildymo sezono metu, priklausys nuo Generalinės miškų urėdijos ir Aplinkos ministerijos požiūrio.

Vyriausybė trečiadienį pasitarime svarstys, kaip mažinti elektros ir dujų kainų augimą, Kainų komisijai šią savaitę ketinant paskelbti galutines – galimai 15-20 proc. didesnes – kainas 2019 metais.

Pastarąjį kartą elektra vartotojams brango 2013 metais, vėliau kasmet pigo. Dujos pigo nuo 2014 metų, kai Rusijos koncernas „Gazprom“ pritaikė nuolaidą, tačiau jai pasibaigus, pernai liepą brango 5-8 procentais. Šių metų pradžioje jos vėl pigo beveik 8 proc., tačiau tik mažiausiems buitiniams vartotojams, naudojantiems dujas maistui ruošti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kenkejas

Kenkejas portretas
Per minkstai tokias isgamas vadinate,cia valstybes prieso pasisakymai,protingi kitu saliu vadovai savo misko nekerta o perka pas tokius kvailius,kai sis poniukstis,kuris kad issilaikyti kedeje pasiruoses visa salies turta isparduoti.Geda!

PAGAL PRANCKIETĮ :)

PAGAL PRANCKIETĮ :) portretas
dajioš stranie uglia- xot mielkovo , no ...do x u ja

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
nesitikejau is V PRANCKIECIO tokiu neprotingu sprendimu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių