V. Pranckietis: lengvata šildymui nebuvo teisinga

Seimo antradienį panaikinta pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui nebuvo teisinga, nes ja naudojosi tik dalis gyventojų, teigia Seimo pirmininkas.

Viktoro Pranckiečio nuomone, teisingiau yra skirti kompensacijas vargingiausiems, o ne taikyti lengvatą visiems, naudojantiems centralizuotą šildymą.

„Du milijonai žmonių Lietuvoje nesinaudoja šia lengvata, tai ar tikrai ji yra teisinga? Manau, kad išplėtus ratą žmonių, kuriems kompensuojama už šildymą, visiškai darosi teisingai, kad remiami patys silpniausi žmonės“, - trečiadienį Žinių radijui sakė V.Pranckietis.

Jo nuomone, gąsdinimai, kad dėl naujos tvarkos padaugės žmonių, gaunančių kompensacijas, nėra teisingi.

Kaip bandoma eskaluoti, kad daugiau vargšų atsiras, tai ne daugiau vargšų, o daugiau remiamų ir teisingai remiamų žmonių.

„Jeigu 15 proc. išleidi šildymui, tada gauni kompensaciją. Išsiplės tas ratas, bet ne tiek daug, nes jis vis mažėjo, atlyginimai kilo. Šildymo kainos nedidėjo, dabar jos turi turbūt pasikeisti, bet manau, kad tas ratas nebus toks labai smarkiai išpūstas, kaip čia mes gąsdiname, kad išsirikiuos į eiles“, - tikino Seimo pirmininkas.

„Kaip bandoma eskaluoti, kad daugiau vargšų atsiras, tai ne daugiau vargšų, o daugiau remiamų ir teisingai remiamų žmonių“, - pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Seimo vadovas skeptiškai atsiliepė apie PVM lengvatos naikinimą, tačiau dabar tikino, kad nuomonę pakeitė, nes Vyriausybė pagrindė savo poziciją.

„Taip, bet Vyriausybė atnešė labai konkrečių skaičių ir su pagrindimu, tam ir yra tas parlamentas, kad išdiskutuotume“, - sakė V.Pranckietis.

Parlamentarai antradienį atsisakė svarstyti konservatorių pataisas, kuriomis buvo siūloma iki 2020 metų birželio 1-osios pratęsti lengvatos galiojimą. 9 proc. PVM lengvata nustos galioti nuo birželio, kaip ir numato anksčiau priimtas įstatymas. Tuomet šilumos energijai bus taikomas įprastas 21 proc. mokestis.

Prieš PVM lengvatos panaikinimą pasisakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kaip kitos neteisybės?

o kaip kitos neteisybės? portretas
Jei žiūrėti kas neteisinga,tai yra ir daugiau tokių perliukų,pvz.visokios rentos dar jauniems žmonėms,signatarams.O žemdirbių degalai tada taip pat neteisinga,o viešbučiai?Daug ko neteisinga tai kodėl visur nenaikinama?

...

... portretas
O remt turtinguosius išmokomis vaikams tai jau jau socialiai teisinga?..

kaunietė

kaunietė portretas
Labai neteisinga, kad lengvatomis kurui naudojasi tik žemdirbiai, o kiti ne, Pranckieti. Kaip paaiškinsite šitą nelygybę? Čia lygiai toks pat paaiškinimas, kaip tamstos dėl šildymo. Vieni patys pasirinko gyventi butuose su centriniu šildymu, o kiti patys pasirinko žemę dirbti. Tai ko tokia nelygybė, aš irgi noriu pigesnio dyzelino, aš irgi dirbu ir gaminu tai, kuo naudojasi tavo žemdirbiai.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių