V. Pranckietis apie draudimą deginti malkas: tai yra neteisinga žinia

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neteisinga žinia pavadino viešojoje erdvėje paskleistą informaciją apie tai, kad Aplinkos ministerija (AM) ruošiasi uždrausti deginti malkas.

„Tai yra neteisinga žinia“, - antradienį, atsakydamas į žurnalistų klausimus, sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovo teigimu, Seime tokio pasiūlymo niekas nesvarstė, ir „niekas apie jį nežinojo, iki žiniasklaida paskelbė apie jį iš ministerijos žinių“.

„Tikrai teisės aktuose to nėra. Mes negalime padaryti dalies Lietuvos žmonių įkaitais, nes faktas yra tas, kad mes dar kūrename krosnis. Kaip mes galime pakeisti tai vieną dieną vienu aktu. (...) Tos taršos aplink mus yra daugiausia iš automobilių, ir apie tai irgi vyksta diskusijos, o dėl taršos iš kaminų, manau, kad jos kasmet mažėja“, - sakė V. Pranckietis.

Nacionalinio oro taršos mažinimo plano projektas yra rengiamas pagal Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą.

Nacionalinis oro taršos mažinimo planas, kaip įpareigoja Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių planas, turi būti patvirtintas iki 2018 m. gruodžio 31 d.

ELTA primena, kad ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paviešintą Taršos mažinimo planą pavadino „visišku oru“. Premjeras sakė, kad toks, koks yra dabar, planas tikrai nepasieks Vyriausybės ir su ja nėra suderintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tai juk malkos yr kietas kuras tik tada, kai malkomis patys žmogeliai šildosi, o kai centralizuoti šilumos tiekėjai malkas pleškina, tada malkos jau "biokuras". Todėl žinia tikrai neteisinga, o teisinga žinia tokia: kas kūrena kietu kuru, tuos baust, o kas biokuru - tiems galima.

...

... portretas
Už 'brendžio dėžutę' dar ne tai galima viešai pasakyt... šiluminininkai bijo be ikros palikt. Nes - reikia skatint dujų vartojimą individualiam šildymui, nes biokuras JAU pabrango... kas ir buvo AIŠKU.

juokdarys

juokdarys portretas
tai kodel ministras pats ta zinia isplatino o gal profesionalas ministras turejo uomenyje pauksciuko nedrinukes gelbejima o del malku siap leptelejo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių