V. Mazuronis teigia neturįs žinių apie korupcinius sandorius Aplinkos ministerijoje

Aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis teigia neturįs informacijos apie galimus korupcinius sandorius jo vadovaujamoje ministerijoje.

„Tokių faktų aš nežinau. Jeigu iš tikrųjų pasirodytų tokie faktai, kad kažkas kažką proteguoja ar kažkas kažkam atstovauja, aš kaip ministras neabejotinai reaguočiau labai staigiai ir ryžtingai. Kol kas tokių faktų aš neturiu. Klausimas, apie ką konkrečiai buvo kalbama, - prezidentei“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministras.

Ketvirtadienį per metinį pranešimą parlamente prezidentė Dalia Grybauskaitė, kalbėdama apie vietos energetinių oligarchų apetitus, pareiškė, kad „šiandien korupciniai sandoriai driekiasi nuo statytinių Energetikos ir Aplinkos ministerijose, savivaldybėse iki daugiabučių namų bendrijoje“.

V.Mazuronis savo ruožtu teigė metiniame pranešime išgirdęs pagyrimą Aplinkos ministerijai, nes būtent ji parengė Vyriausybės nutarimo projektą dėl šilumos ūkio perėjimo į valstybės rankas.

„Noriu pasakyti, kad Aplinkos ministerija parengė Vyriausybės nutarimą dėl atliekų deginimo gamykloms valstybinio statuso suteikimo ir metodikos, kurioje parašyta, kad 51 proc. turi priklausyti valstybei“, - sakė aplinkos ministras.

Paskutinį šios kadencijos pranešimą skaičiusi D.Grybauskaitė kalbėjo apie piktnaudžiavimą energetikos sektoriuje. Ji tvirtino, kad „buvęs rubikoninis ikoras tapo grobuonimi, užvaldžiusiu savivaldybių komunalinį ūkį nuo atliekų surinkimo iki vandens ir šilumos tiekimo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIESA

TIESA portretas
NEMATOT- PAZIUREKIT I VEIDRODI, TIKRAI PAMATYSIT.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių