V. Dombrovskis: dabar – geras laikas Lietuvai įstoti į euro zoną

Euro įvedimas buvo neabejotinai naudingas Latvijai ir jos ekonomikai, portalui LRT.lt sako buvęs Latvijos premjeras, būsimos Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Valdis Dombrovskis. Politikas mano, kad lygiai tokį patį poveikį euras turės ir Lietuvai.

„Yra keletas būdų, kaip tai teigiamai veikia ekonomiką – per mažesnes palūkanų normas [...], dingstant valiutos konvertavimo išlaidoms, be to, tai tarnauja kaip pozityvus signalas apie finansinį ir ekonominį stabilumą Lietuvoje ir apskritai regione, padeda pritraukti užsienio investuotojus“, – portalui LRT.lt komentavo EK vicepirmininkas.

Anot V. Dombrovskio, kai kurios baimės, kurių būta Latvijoje prieš įsivedant eurą, neišsipildė.

„Buvo labai daug baimių dėl infliacijos – esą kai įstosime į euro zoną, infliacija bus labai aukšta. Ką mes matome? Dabar euro zona baiminasi priešingos tendencijos, kad infliacija yra per maža. Tad galbūt dabar geras laikas Lietuvai įstoti į euro zoną, per daug nesirūpinant infliacija“, – komentavo V. Dombrovskis.

Toliau diskutuoja dėl regioninio terminalo

Pasiteiravus, ką mano apie suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą Klaipėdoje ir ar Latvija pirks iš jo dujų, V. Dombrovskis akcentavo, kad tai – klausimas Latvijos vyriausybei, tačiau ir toliau esą diskutuojama dėl Baltijos regioninio terminalo.

„Mes žinome, kad šis procesas nebuvo visai sklandus. Bandėme susitarti dėl regioninio terminalo, bet tai nepavyko. Iš tiesų dabar dar yra diskusijų dėl regioninio terminalo. Lietuva pasistatė savo terminalą, nors mes taip pat suteikėme galimybę naudotis mūsų Inčiukalnio gamtinių dujų saugykla“, – sakė V. Dombrovskis.

SGD terminalo laivas-saugykla „Independence“ šiuo metu yra prie Danijos krantų. Į Lietuvą jis atplauks jau pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių