V. Baltraitienė: pradėsime naujo VMVT vadovo paieškas

  • Teksto dydis:

Vyriausybei nuo trečiadienio atleidus teisėsaugos įtarimų sulaukusį Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą Joną Milių, žemės ūkio ministrė sako, kad kitą savaitę bus pradėta svarstyti, kaip paskirti naują tarnybos vadovą.

„Antradienį grįšiu iš atostogų ir tada žiūrėsime bei tarsimės. Dabar žiūrime teisės aktus, kokie yra reikalavimai, kas įstatymuose numatyta, nes mano buvo teikimas pratęsti kadenciją (J.Miliaus - BNS), o ne surasti naują kandidatą. Todėl man tai yra naujas dalykas. Pavaduotojas eis direktoriaus pareigas, kol bus paskirtas naujas direktorius“, - BNS kalbėjo Virginija Baltraitienė.

Anot jos, naują tarnybos direktoriaus kandidatūrą ministerija turi pateikti Vyriausybei, kuri jį tvirtina arba ne. Ankstesnis tarnybos vadovas Kazimieras Lukauskas jai vadovavo nuo 1992 metų iki 2010 metų.

J.Milius tarnybai vadovavo nuo 2010 metų spalio, po ketverių metų jis paskirtas antrai kadencijai, kuri turėjo baigtis 2018 metų spalio 4 dieną.

Pats J.Milius BNS sakė kol kas nėra priėmęs sprendimo, ar kreipsis į teismą dėl Vyriausybės sprendimo jį atleisti.

„Aš šiandien su kolektyvu atsibučiuoju gražiai, atsisveikinu, o apie kažkokius piktus ir gerus kėslus dar negalvoju. Dar kol kas galvoju, kitą savaitę apsispręsiu“, - sakė J.Milius.

Vyriausybė rugsėjį nepritarė J.Miliaus veiklos ataskaitai ir praėjusią savaitę jį atleido - spalio 5 diena yra paskutinė J.Miliaus darbo diena.

Tarnybai nuo ketvirtadienio laikinai vadovaus jo pavaduotojas Deividas Kliučinskas.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, jog šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su V.Baltraitiene pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavaimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių