Užsieniečiams ketinama įvesti griežtesnius reikalavimus dėl gyvenamojo ploto ir verslo Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Siekiant pažaboti užsieniečius, kurie per fiktyvų verslą siekia leidimų gyventi Lietuvoje, siūloma įtvirtinti griežtesnius reikalavimus dėl gyvenamojo ploto ir kuriamos įmonės.

Pataisas parengusi Vidaus reikalų ministerija teigia, kad pastaruoju metu daugėja užsieniečių, kurie deklaruoja ketinimą Lietuvoje užsiimti verslu, tačiau siekia ne realiai vykdyti veiklą, o gautus leidimus panaudoti kaip pateikimo į Šengeno erdvę priemonę.

Anot pataisos autorių, užsieniečiai deklaruoja gyvenamąją vietą tais pačiais adresais, todėl galima manyti, kad šių gyvenamųjų būstų savininkai pelnosi teikdami šią "paslaugą" užsieniečiams.

Parengtose pataisose numatoma, jog užsieniečiui leidimas gyventi būtų išduodamas, jei jis turėtų tokias gyvenamąsias patalpas, kuriose kiekvienam, deklaravusiam čia gyvenamąją vietą, tektų ne mažiau kaip 14 kvadratinių metrų.

Įstatyme taip pat siūloma numatyti, kad išduoti leidimą būtų atsisakoma nustačius, jog įmonė, kuriai ketina vadovauti užsienietis, yra fiktyvi, taip pat jog užsieniečio buvimas Lietuvoje nėra būtinas siekiant įmonės tikslų ir vykdant veiklą.

Projektu taip pat ketinama nustatyti palankesnes atvykimo sąlygas užsieniečiams, kurie atkeliauja dirbti aukštos profesinės kvalifikacijos reikalaujančio darbo.

Jiems norima numatyti ilgesnį išduodamo leidimo terminą, atsisakyti reikalavimo vertinti darbo atitiktį Lietuvos darbo rinkos poreikiams, jeigu darbdavys įsipareigoja mokėti tris kartus didesnį nei vidutinį mėnesinį darbo užmokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Ačiū, manau, kad teisingas sprendimas, o tai atvažiuoja koks nusenęs norvegas jaunų moterų tvirkinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių