Užnuodyti kiaušiniai Lietuvos nepasiekė

  • Teksto dydis:

Vienu didžiausių skandalų Europoje pastaraisiais metais laikomas Belgijos, Nyderlandų ir Vokietijos paukštynų vištų kiaušinių užteršimas nuodinga medžiaga Lietuvos nepalietė, nors ekspertai perspėja, kad istorija dar trukti kelis mėnesius, penktadienį rašo "Lietuvos žinios".

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius dienraščiui pripažino, kad į Lietuvą iš Vokietijos atvežama daug maisto produktų, kuriems gaminti naudojami kiaušiniai, bet juose fipronilo nėra.

"Šiuo metu neturime jokios informacijos, kad užnuodytų kiaušinių galėjo patekti ir į Lietuvos rinką", - teigė jis.

Pasak VMVT atstovo, jei su tokiais kiaušiniais būtų gaminami maisto produktai, apie tai visas Europos Sąjungos (ES) valstybes informuotų bendrijoje naudojama ir Europos Komisijos kontroliuojama skubių pranešimų apie maistą ir pašarus sistema (RASFF), teikianti informaciją apie visų maisto produktų judėjimą visose ES valstybėse ir už jų ribų. "Gavus tokį pranešimą, užteršti maisto produktai iškart šalinami iš rinkos, o jų įsigijusiems pirkėjams kompensuojama ", - sakė M.Staškevičius.

Anot jo, VMVT nuolat kontroliuoja ne tik prekybos, bet ir visų lygių gamybos įmones. Jau dabar yra paimta per du šimtus maisto mėginių, siekiant aptikti kenksmingų medžiagų likučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik aš

tik aš portretas
Lietuvos niekas nepasiekia ir nepasieks; ne tik kiaušiniai, bet ir rusų tankai....

algirdas

algirdas portretas
"Šiuo metu neturime jokios informacijos, kad užnuodytų kiaušinių galėjo patekti ir į Lietuvos rinką", Informacijos neturit ir neturesit,o uznuodytus kiausinius musu verslininkai prakis kaip auksciausia rusi.

...

... portretas
Meluoja ir nesigėdina; jei čia belgiškų kiaušinių gal ir nėra, bet tai nereiškia kad panašių 'EFEKTYVIŲ metodų' lenkai pas save netaikė, kad jie tų olandiškų pas save neperfasuodavo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių