Už šilumą mažiausiai moka klaipėdiečiai, daugiausia – panevėžiečiai

  • Teksto dydis:

Vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina rugpjūčio mėn. yra 4,77 ct/kWh (be PVM) ir, palyginti su liepa, mažėja 1,85 proc.

Per metus centralizuotai tiekiama šiluma vidutiniškai atpigo 7,20 proc. – skelbia Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Tarp penkių didžiųjų miestų rugpjūčio mėn. už šilumą mažiausiai moka Klaipėdos, daugiausiai – Panevėžio gyventojai.

Rugpjūtį, palyginti su liepos mėn., labiausiai šiluma pigo UAB ,,Litesko“ fil. ,,Telšių šiluma“ aptarnaujamiems vartotojams – 22,70 proc. (2,17 ct/kWh su PVM), tai lėmė sumažėjusi iš nepriklausomų šilumos gamintojų (NŠG) pirktos šilumos kaina ir pigiau įsigytas biokuras. Dėl mažesnės NŠG parduodamos šilumos kainos AB ,,Kauno energija“ aptarnaujamiems vartotojams šiluma kainuoja 7,33 proc. (0,33 ct/kWh su PVM) mažiau, dėl pigesnio biokuro UAB ,,Širvintų šiluma“ vartotojai už šilumą moka 3,19 proc. (0,16 ct/kWh su PVM) mažiau.

Biudžetinės įstaigos ,,Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija“ aptarnaujami vartotojai rugpjūčio mėn., palyginus su liepa, už šilumą moka 7,90 proc. (0,52 ct/kWh su PVM) daugiau. Tai lėmė padidėjusi gamtinių dujų žaliavos kaina. UAB ,,Litesko“ fil.

,,Druskininkų šiluma“ aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina didėja 3,06 proc. (0,17 ct/kWh su PVM), nes šilumos tiekėjas jau grąžino vartotojams papildomai gautas pajamas dėl kuro kainų skirtumo, UAB ,,Elektrėnų komunalinis ūkis“ šį mėnesį brangiau pirko šilumą iš NŠG, todėl Elektrėnuose fiksuojamas 2,96 proc. (0,14 ct/kWh su PVM) šilumos kainos augimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių