Už šildymą sausį tikimasi 15 proc. didesnių nei pernai sąskaitų

Už šildymą sausį gyventojų laukia 15 proc. didesnės nei pernai sąskaitos, Eltai teigė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) vyriausiasis specialistas Mantas Paulauskas.

Pasak jo, sausio šildymo išlaidų padidėjimą apie 6 proc. lems išaugusi šilumos kaina, o prognozuojamas suvartojimas dėl šaltesnio šių metų sausio sąskaitas padidins dar papildomai 9 proc.

„Iš viso už šių metų sausį laukia 15 proc. didesnės įmokos. Pernai nerenovuoto sovietinės statybos daugiabučio standartinio 3 kambarių buto gyventojai už sausį mokėjo apie 78 eurus už šildymą, o šiemet, galima tikėtis, mokės apie 90 eurų“, - Eltai sakė M. Paulauskas.

Kaip teigė LŠTA vyriausiasis specialistas, pernai sausį vidutinė oro temperatūra buvo 1,5 laipsnio šalčio, o šiemet sausio vidutinė temperatūra prognozuojama žymiai žemesnė - tikimasi 3,5 laipsnio šalčio.

ELTA primena, kad 2018-ųjų gruodis taip pat buvo dviem laipsniais vėsesnis nei prieš metus - tai lėmė išaugusį šilumos suvartojimą. Šilumos sąskaita už gruodį standartinio 3 kambarių buto gyventojams augo apie 14-15 eurų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Na geras veikėjas, sausio mėn. kainas suskaičiavo pagal prognozuojamą vid. mėn.. temperatūrą, -3,5 O vidutinė mėnesio temperatūra Kaune sausio mėn. -2,8. Galimai už tuos 16mil. Kaunas; pasitvarko;. Vertėtų teikti grupinį ieškinį teismui.

...

... portretas
EGZOTIKA: jau žinom kad pernai PADIDINTAIS įkainiais mokėjom; bet nežiūrint į tai šiais metais DAR daugiau teks mokėt... kam ten į mus nusispjaut, kas ten nebaudžiamais jaučias, už kiek šiluminininkams STT parsiduoda??

tot

tot portretas
ko leidziat burbulus? dar sąsk negavot.. bet prie koncervo vistiek buvo geriau:)) taip sako koncervai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių