Už parduotus taršos leidimus bus renovuojama daugiau namų

  • Teksto dydis:

Pernai pagal Klimato kaitos specialiąją programą pardavusi taršos leidimus užsienyje, Lietuva gavo didžiausias iki šiol pajamas – beveik 28,5 mln. eurų. Šiemet tikimasi gauti pusę milijono eurų daugiau. Tiesa, tokias ambicijas gali sumažinti metų pradžioje daugiau nei trečdaliu sumažėjusi leidimų kaina. Iš taršos leidimų gautų pinigų 40 proc. skiriama renovacijai ir tiek pat atsinaujinančiųjų energijos išteklių naudojimui.

Tačiau dėl institucinio derinimo kelių dešimčių renovaciją baigusių namų iki šiol nepasiekia kompensacijos – įvairiais skaičiavimais, nuo pusantro iki penkių mln. eurų. Institucijos ramina, kad kompensacijos per artimiausias savaites pasieks gyventojus.

Skaičiuojama, kad pernai šalyje renovuota beveik 600 namų, šiemet tikimasi renovuoti beveik 800. Todėl vyriausybė pritarė, kad iš parduotų taršos leidimų renovacijai būtų skiriama beveik dukart daugiau pinigų.


Šiame straipsnyje: Taršos leidimairenovacijanamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

baubas

baubas portretas
visus namus reikia renovuoti uz europinius pinigus o ne is pensininku paskutines kapeikas atimti imkites proto kaip zmonems gyventi ruai tai veltui pastate aciu jiems tai turim kur gyventi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių