Už netinkamai eksploatuotą karjerą teks gerokai paploninti piniginę

  • Teksto dydis:

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatė, kad Radviliškio rajone netinkamai eksploatuojamas karjeras. Už šiuos pažeidimus jo savininkams gresia net keliasdešimt tūkstančių eurų siekiančios sankcijos.

Aplinkosaugininkai Radviliškio rajono ūkininkės valdose apsilankė gavę kaimo bendruomenės skundą. Ši ūkininkė prieš trejus metus įregistravo mažąjį karjerą, kuris negalėjo būti didesnis kaip pusė hektaro ir gilesnis kaip 2 metrai. Savo reikmėms karjero savininkė galėjo išgauti ir panaudoti ne daugiau kaip 10 tūkstančių kubinių metrų kietųjų naudingųjų iškasenų. Patikrinimą atlikę pareigūnai vos pažvelgę į šį karjerą, įtarė, kad gamtos išteklių čia išgauta gerokai daugiau. Matavimų rezultatai įtarimus tik patvirtino – karjero gylis vietomis siekė pusšešto metro, o jo plotas apėmė beveik hektarą.

Už naudojimąsi valstybiniais gamtos ištekliais turi būti mokamas mokestis. Lietuvos geologijos tarnybos specialistai atliko matavimus ir paskaičiavo, kad iš karjero buvo išgauta daugiau kaip 14,5 tūkst. kubinių metrų žvyro. Už neteisėtai išgautą žvyro kiekį paskaičiuoti mokesčiai padidintu tarifu – daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

Karjero savininkė taip pat traukiama administracinėn atsakomybėn. Už savavališką žemės gelmių naudojimą Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 90 iki 170 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių