Už darželinukų šventę – apvali suma

Atitinkamai skiriasi ir vaikai, jų susiformavimo, jau turimų gebėjimų lygis. Neretai sutaikyti šias dvi skirtingas grupes tampa vis sunkiau.

Konflikto nespręs

Panašu, kad su milžiniškomis išleistuvių kainomis taikstytis neketinantiems ir teisybės ieškantiems tėvams Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrius į pagalbą nesiveržtų.

Skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pažymėjo, jog nėra reikalo kištis į tėvų iniciatyvas ir šiuos klausimus jie turėtų išspręsti patys.

"Jeigu rinkliavas organizuoja tėvai, tai yra tėvų komitetai, – tėvai ir turi tartis tarpusavyje", – apibendrino L.Prižgintienė.

Vis dėlto vedėja stebėjosi kylančia išleistuvių manija ir pabrėžė, kad šią šventę galima surengti ir darželyje, mat tam darželiuose yra tinkamos patalpos – nebūtina rengti brangių išvykų ar kitokių pramogų.

"Šventė nuo pinigų nepriklauso. Yra šventė arba jos nėra", – teigė Švietimo skyriaus vedėja.

Šiuo metu uostamiestyje galiojančiuose dokumentuose pažymima, kad rinkliava yra renkama ne įstaigos, o tėvų iniciatyva, tačiau ją renkant negali būti žeminami kiti tėvai.

"Patys tėvai turi ir kalbėti. Nepasakys nei Švietimo skyrius, nei ministrė, nei įstaigos vadovas", – neabejojo L.Prižgintienė.

Įstaigos rinkliavų organizuoti ir rinkti negali, tačiau joms leidžiama rinkti paramą.

Dėl to, anot Švietimo skyriaus vedėjos, pastaruoju metu jokių skundų sulaukta nebuvo.

Rinkliavos – elgetavimas?

Dėl milžiniškų sumų vaikų šventėms širstantys gyventojai šioje situacijoje įžvelgė ir elgetavimo apraiškų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjai Kristinai Vintilaitei, turint galvoje mieste galiojančias taisykles, tokia įžvalga pasirodė netikėta, tačiau ji pripažino, kad iš pirmo žvilgsnio tai būtų galima pavadinti elgetavimu.

Buitiškai žiūrint į tą situaciją ir naudojant buitinę terminologiją – elgetavimas.

"Liaudiškai tariant, paprastai, buitiškai žiūrint į tą situaciją ir naudojant buitinę terminologiją – elgetavimas, tačiau elgetavimo sąvoka yra aiškiai apibrėžta žodyne", – paaiškino K.Vintilaitė.

Dalies tėvų pyktį sukėlusias rinkliavas darželinukams vertėtų laikyti ne neteisėtu pinigų rinkimu ar kitokiu panašiu pažeidimu, o bendro tėvų sutarimo klausimu ir ieškoti visas puses tenkinančio kompromiso.

Pašnekovė teigė mananti, jog veikiausiai švenčių prabangos nori tik dalis tėvų, o likusiems tenka taikytis, nes visi tėvai nori užtikrinti savo vaikams geresnę kasdienybę.

Vis dėlto neabejojama, jog itin nedideles pajamas turinčios šeimos turėtų nebijoti išreikšti savo nuomonės bei pasistengti apginti savo šeimos interesus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,

, portretas
brangute...auklėtojoms iki daktaru,kaip iki kosmoso.Kai niekur neistodavai,tai i ped.O dovanu reikia nusipelnyti,ir tuėtu buti savanoriškos slaptos rinkliavos-kiek kas gali arnori.

eglė

eglė portretas
Aš už dovanas ir geras dovanas, pedagogai nusipelnė. Pažiūrėkit kokias dovanas medikai,teisininkai gauna, net iš tolo neprilygsta tai auklėtojos gėlei.Gėda skaityt, kai 20 tėvelių ir po eurą surinkus jau 20 eurų bus. Bet šitokia diskusiją išvystė...... gėda.

Auklėtojos

Auklėtojos portretas
Gerbiami Tėveliai, gink dieve , kad nei vienas nesugalvotumėte ateiti su gėlėmis ar dovanomis. Ateikite pasižiūrėti į savo vaikus ir maloniai praleisti laiką. Gal tuo ir baikime tas diskusijas.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių