Už Darbo kodeksą – didesni atlyginimai

  • Teksto dydis:

Darbo kodeksą tobulinti užsibrėžę valdantieji siūlo darbdaviams pasirašyti nacionalinį susitarimą, kuriuo verslas už lankstesnes darbo sąlygas ir mokesčių naštos mažinimą įsipareigotų didinti atlyginimus darbuotojams.

Tačiau gali būti, kad Darbo kodeksas bus pradėtas taikyti anksčiau, nei verslas sutars dėl įsipareigojimų, mat, politikų teigimu, šis procesas gali užtrukti, rašo "Lietuvos žinios".

"Nacionalinio susitarimo pagrindas - tai, kad darbdaviai, siekiantys liberalesnių darbo santykių bei mokestinės naštos mažinimo, mainais įsipareigotų proporcingai didinti darbo užmokestį. Šiuo metu mūsų konsultacijos su privačiu sektoriumi yra sėkmingos. Darbdavių organizacijos yra pasirengusios tai daryti", - sakė "valstiečių" pirmininko pavaduotojas ir ryšių su visuomene atstovas Tomas Tomilinas.

Tačiau jis tikino negalintis atsakyti, ar dėl socialinio nejautrumo kritikuoto, prieš pat rinkimus priimto naujojo Darbo kodekso, kurio galiojimą valdantieji žada atidėti pusmečiui, startas būtų siejamas su planuojamo nacionalinio susitarimo pasirašymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių