Ūkio bankas stiprina bendradarbiavimą su Lietuvos žemdirbiais

Ūkio bankas ir buhalterinės apskaitos tvarkymo, verslo planavimo bei technologinio konsultavimo paslaugas žemdirbiams teikianti Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT) pasirašė antrąją bendradarbiavimo sutartį, kurios pagrindu bus vykdomi abipusiai naudingi ekonominiai ir informaciniai projektai, orientuoti į Lietuvos ūkininkus.

Pagal naująją Ūkio banko ir LŽŪKT sutartį, ūkininkus lengviau pasieks visa su jų verslo finansiniais klausimais susijusi informacija Ūkio banko ir LŽŪKT renginiuose, internetinėse svetainėse ir abiejų organizacijų filialuose visoje Lietuvoje.

Kaip teigia Ūkio banko Rinkodaros departamento direktorė Vitalija Cariova, šalies ūkininkai yra labai svarbus klientų segmentas, todėl bankas ne tik juos kredituoja ir teikia profesionalias konsultacijas, bet ir nuolat ieško sprendimų, kurie prisidėtų prie sklandesnio ūkininkų verslo vystymo.

„Jau antrus metus plėtojamas bendradarbiavimas su LŽŪKT leido sustiprinti ryšį su Lietuvos ūkininkais ir prisidėti prie efektyvesnio jų finansų valdymo. Tikimės, jog naujieji sprendimai taip pat bus veiksmingi ir padės tinkamai informuoti ūkininkus visais aktualiais finansiniais klausimais jiems patogiose vietose“, - sako V.Cariova.

Beveik prieš metus Ūkio bankas ir LŽŪKT pasirašė pirmąjį susitarimą, kuriame buvo numatytas tiesioginis automatizuotas apsikeitimas finansiniais duomenimis tarp banko ir LŽŪKT, kuris supaprastino paskolų administravimą.

„Nuolat bendraujame su Lietuvos žemdirbiais, tad gerai žinome, kokio pobūdžio informacija jiems yra aktualiausia. Atsižvelgdami į jų poreikius, kartu su Ūkio banku nuo šiol žemdirbiams teiksime koncentruotą informaciją, tokiu būdu siekdami skatinti jų verslo plėtrą“, - sako LŽŪKT Marketingo skyriaus vadovas Vytautas Vaznonis.

Per 2011 m. su ūkininkais pasirašytų naujų sutarčių suma Ūkio banke sudarė 37,6 mln. litų ir 46 proc. viršijo per 2010 m. laikotarpį sudarytų naujų sutarčių sumą. Pernai, palyginti su 2010 metais, bendras Ūkio banko paskolų Lietuvos ūkininkams portfelis išaugo beveik 6 proc.

LŽŪKT turi didžiausią žemdirbių konsultavimo tinklą šalyje, pusšimtyje konsultavimo biurų dirba skirtingų specializacijų konsultantų komanda, paslaugas teikianti 15 tūkst. ūkininkų. LŽŪKT konsultuoja augalininkystės, gyvulininkystės, ekonomikos, pastatų projektavimo, inžinerijos, ūkio apskaitos, darbų saugos klausimais, organizuoja periodinius žemdirbių mokymus.

Ūkio bankas yra pirmasis komercinis bankas Lietuvoje, jau trečią dešimtmetį teikiantis patikimas paslaugas plačiame nuosavame klientų aptarnavimo tinkle, kurį sudaro 60 padalinių visoje šalyje. Be to, Ūkio banko mokėjimo kortelės aptarnaujamos 270 bendrojo tinklo bankomatų ir 28-uose Lietuvos pašto skyriuose.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių