Ūkininkai gali teikti paraiškas dėl paramos veiklos pradžiai

Nuo pirmadienio ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės gali pradėti teikti paraiškas, prašydami paramos veiklos pradžiai.

Šia parama siekiama, kad ūkininkai aktyviau dalyvautų rinkų procesuose, taip pat didintų savo ūkių efektyvumą, palankesnėmis sąlygomis parduotų savo produkciją ir gautų daugiau pajamų. Paraiškų paramai laukiama iki gruodžio 21 d.

Didžiausia galima viešosios paramos suma pirmaisiais metais yra 10 proc. metinės parduotos produkcijos vertės. Didžiausia galima viešosios paramos suma už vienerius veiklos metus visais atvejais negali viršyti 100 tūkst. eurų.

Parama yra proporcingai mažėjanti: viešoji parama už pirmuosius, antruosius, trečiuosius, ketvirtuosius ir penktuosius veiklos metus neturi viršyti atitinkamai 10, 9, 8, 7 ir 6 procentų metinės parduotos produkcijos vertės tais metais.

Investicijų galės sulaukti iš ne mažiau kaip 10 fizinių ir (ar) juridinių asmenų sudaryta gamintojų grupė, besiverčianti žemės ūkio veikla, atitinkančia tinkamumo reikalavimus ir verslo plano pagrindu oficialiai pripažinta gamintojų grupe (organizacija) bei įregistruota Juridinių asmenų registre ne anksčiau kaip 2014 m. sausio 1 d.

Šiuo metu Lietuvoje veiklą vykdo per 200 žemės ūkio kooperatinių bendrovių, o iš viso užregistruotų tokių bendrovių yra per 500. Vidutiniškai lietuvišką žemės ūkio kooperatyvą sudaro nuo 5 iki 10 narių, Vakarų Europoje narių skaičius yra apie 100.


Šiame straipsnyje: ūkininkaiparaiškosparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mhh

Mhh portretas
Didieji ir taip viską susigriebti baigia. Kam jiems dar papildoma parama???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių