UAB „Juodeliai“ naujojo cecho statybą finansuos ir Ūkio bankas

Medienos gamybos ir eksporto UAB „Juodeliai“, šiuo metu dirbanti Kalvarijoje bei Kazlų Rūdoje, Radviliškyje iškilmingu kapsulės įkasimu pradėjo naujo pjautinės medienos apdirbimo cecho statybas. Tai bus moderniausias pjautinės medienos apdirbimo cechas Baltijos šalyse. Didžiąją dalį projekto, kurio bendra vertė 37,5 mln. litų, finansuos Ūkio bankas.

„Siekiant ir toliau sėkmingai vykdyti įmonės plėtrą, iškilo būtinybė statyti naują gamybos cechą, nes dabartiniai mūsų pajėgumai yra jau pilnai išnaudoti. Naujasis cechas leis mums gerokai išplėsti asortimentą, pasiūlant rinkai naujų kokybiškų gaminių. Sėkmingas bendradarbiavimas su Ūkio banku leis mūsų įmonei realizuoti šį projektą ir tapti dar konkurencingesnei ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu“, - sakė UAB „Juodeliai“ generalinis direktorius Juozupas Zimnickas.

„Ūkio bankas nusprendė prisidėti prie naujosios UAB „Juodeliai“ gamyklos finansavimo, įvertinęs šios įmonės sėkmingą veiklą bei konkretaus projekto ekonomines perspektyvas. Tikime, kad naujoji gamykla leis šiai bendrovei toliau sėkmingai didinti gamybos apimtis bei pardavimus. Matome ir teigiamą socialinį aspektą – Radviliškyje bus sukurta naujų darbo vietų, prisidedant prie šio regiono socialinės aplinkos gerinimo ir bendruomenės stiprinimo“, - sakė Ūkio banko valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis.

Naujasis cechas specializuosis medinių padėklų ruošinių gamyboje. Planuojama, kad naujoje gamykloje dirbs 80 žmonių. Numatoma, kad naujasis įmonės cechas vykdyti gamybą pradės 2014 m. Tai bus moderniausias pjautinės medienos apdirbimo cechas Baltijos šalyse, turintis visiškai kompiuterizuotą medienos apdirbimo infrastruktūrą. Šiam projektui įgyvendinti bus panaudotas ne tik Ūkio banko suteiktas kreditas, bet ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama.

Medinių padėklų ruošinių gamintoja ne tik aktyviai plečiasi į naujas rinkas (Skandinavija, Turkija, Jungtiniai Arabų Emyratai), bet tuo pačiu metu nuolat  didina eksporto kiekius esamiems klientams. Pagrindinės bendrovės gaminamų padėklų ruošinių eksporto rinkos yra Vokietija, kurioje realizuojama iki 59 proc. įmonės produkcijos, Belgija – 10 proc. Olandija – 9 proc. Lenkija – 8 proc.,  kitos šalys – 7 proc.

UAB „Juodeliai“ – nuo 1994 m. rinkoje veikianti įmonė, šiuo metu yra viena didžiausių medinių padėklų elementų gamintoja Baltijos šalyse. Įmonės specializacija – aukštos kokybės medinių Europos standarto padėklų (europadėklų), chemijos pramonės padėklų ir nestandartinių padėklų ruošinių gamyba. Gamybos proceso metu gaunami biokurui tinkami naudoti šalutiniai produktai: malkinė mediena, pjuvenos ir medžio skiedra. Šiuo metu įmonėje dirba daugiau nei 220 darbuotojų.

Ūkio bankas yra pirmasis komercinis bankas Lietuvoje, jau trečią dešimtmetį teikiantis patikimas paslaugas plačiame nuosavame klientų aptarnavimo tinkle, kurį sudaro daugia kaip 60 padalinių visoje šalyje. Ūkio bankas aktyviai bendradarbiauja su verslo įmonėmis, teikdamas joms aktualius finansinius sprendimus ir pasiūlymus. Bankas ypač daug dėmesio skiria smulkiajam ir vidutiniam verslui bei įmonėms, dirbančioms šalies regionuose.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
geras bankas

aa

aa portretas
keista, kad kad didieji bankai pilnai nefinansavo, nes teko imti is UKB
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių