Tyrimas: Rusijos įstojimo į PPO įtaką Lietuva pajus po 5-10 metų

Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir „Danske“ banko atlikto tyrimo, kaip Lietuvą paveiks Rusijos stojimas į Pasaulio prekybos organizaciją, tyrimo duomenimis, šios sutarties įtaką pajusime tik po 5-10 metų, tačiau naudos sulauksime, nors Lietuvos verslininkai turėtų iš likti itin budrūs, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Naudos pajusime po kelerių metų ir nauda bus akivaizdi, tačiau turime vertinti ne tik mažėjančius muitus, kurių laukia mūsų verslas, bet ir tai, kad ES naikins eksporto subsidijas ir konkuruoti bus sunkiau. Šiuos praradimus gali kompensuoti Rusijos rinka“, - sako „Danske“ banko vyresnioji analitike Baltijos šalims Violeta Klyvienė ir atkreipia dėmesį ir į tai, kad šiandien Rusijos ekonomika, skirtinai nuo Europos Sąjungos, auga. Prognozuojama, kad 2012 metais ji pasistiebs 4,1 proc.

„Narystės PPO laukia maisto ir medienos pramonės įmonės, kurioms svarbu numatomas greitas muitų mažėjimas. Realią stojimo į organizaciją naudą pajusime po 5-10 metų“ - sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento analitikas Aleksandras Izgorodinas. Jis šį teiginį jis argumentuoja tuo, kad sutartį ratifikavus mažės trečdalis muitų.

Kitiems muitams numatyti įvairūs pereinamieji laikotarpiai.


Šiame straipsnyje: PPORusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių