Tyrimas: pernai lietuviai nupirko 45 benzinvežius kavos

2012 metais lietuviai pirko penktadaliu daugiau kavos išsinešti nei prieš metus – net 45 benzinvežius. 2 iš 3 pirkėjų rinkosi kavą su pienu, karštą šokoladą arba kakavą, rodo „Statoil Fuel & Retail“ užsakymu atliktas tyrimas.

„1995 metais vieni pirmųjų Lietuvoje pradėjome siūlyti klientams kavos išsinešti ir stebėjome jos populiarumo augimą. Pastaruosius 3 metus Lietuvos kavos išsinešti rinka augo ypatingai sparčiai: 2011 metais kavos išsinešti parduota 29 proc. daugiau nei 2010-aisiais, o pernai – dar 19 proc. daugiau, – sakė “Statoil Fuel & Retail Lietuva„ produktų kategorijų departamento direktorė Renata Timoščik. – Kaip ir daugelyje Vakarų Europos valstybių, Lietuvoje tapo populiaru rytinę kavą gerti ne namuose. Skubame, taupome laiką, o gal ir smagiau keliauti į darbą su kavos puodeliu automobilyje ar rankose.“

Lietuvoje, kaip ir Latvijoje bei Estijoje, daugiausia nuperkama kavos su pienu – populiariausios yra latte ir mocha kavos.

„Tiesa, ryte ūgteli tradicinės juodos kavos paklausa. Žmonės tuo metu pageidauja stiprios kavos, kuri padeda išsibudinti ir žvaliai pradėti dieną“, – sakė R. Timoščik. Ji pastebi, kad vis daugiau vartotojų pagardina kavą įvairiais priedais – šokolado, cinamono pabarstukais, sirupais.

„Statoil“ skaičiuoja, kad degalinėse daugėja klientų, kurie čia užsuka ryte išgerti savo pirmąjį puodelį kavos ir tuo pačiu skaito naujienas laikraščiuose ar internete.

„Vis tik apie 70 proc. klientų, perkančių kavą mūsų degalinių parduotuvėse, ją pasiima išsinešti ir gurkšnoja kelionės metu“, – sakė R. Timoščik.


Šiame straipsnyje: kavakava išneštidegalinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių