Tyrimas: Lietuvos gyventojai degalams išleidžia mažiausiai Baltijos valstybėse

Naujausias tarptautinis tyrimas rodo, kad Lietuvos gyventojai degalams išleidžia mažiausiai Baltijos valstybėse, nors kuro kainos panašios. Tuo metu Rusijoje ir Jungtinėse Valstijose, kur degalai dvigubai pigesni, gyventojų išlaidos kurui viršija pasaulio vidurkį.

Jungtinėse Valstijose litras degalų kainuoja apie 60 euro centų, tačiau vidutiniškai amerikietis per metus nuperka beveik 2 tūkst. litrų ir tai smarkiai viršija pasaulio vidurkį. Tokias išlaidas lemia daug kuro naudojantys automobiliai ir dideli atstumai.

Tuo metu Lietuvoje vidutinė degalų kaina yra didesnė už pasaulio vidurkį ir viršija eurą, tačiau, „Bloomberg“ tyrimo duomenimis, gyventojai kurui išleidžia beveik mažiausiai Europoje. Mažiau už Lietuvos gyventojus išleidžia Prancūzija ir Norvegija. Šiose valstybėse populiarūs elektriniai ir mažatūriai automobiliai.

Vienos iš stambiausių naftos eksportuotojos Rusijos gyventojai degalams taip pat išleidžia daugiau nei lietuviai, nors kuras Rusijoje dvigubai pigesnis.


Šiame straipsnyje: degalaikuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė

Realybė portretas
Iš ubagumo lietuviai tapo ekologai, tausoja aplinką ir gamtą. Mažiau važinėja su transporto priemonėmis..

Anonimas

Anonimas portretas
Kai mūsų algos ir pensijos bus tokios kaip jų , ir mes daugiau išleisim .Tuo tarpu dabar užpilus baką gali niekur nevažiuoti , nes pramogom ir maistui , bei kitiems nebūtiniems apsipirkimams pinigų jau nelieka , gyventi už algą reikia visą mėnesį .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių