Tyrimas: brangesnis alkoholis vartojimo nesumažino

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų kovo padidėjęs akcizas alkoholiui nepakeitė jo pirkimo įpročių, rodo tyrimų bendrovės „Baltmi“ tyrimas.

„Baltmi“ verslo plėtros vadovas Artūras Urbonavičius sako, kad pabrangęs alkoholis niekaip nepaveikė jo suvartojimo kovo-balandžio mėnesiais, o pajamų gauta kur kas daugiau. Anot jo, alaus vartotojai yra vieni lojaliausių, jo suvartojama gerokai daugiau nei stipraus alkoholio.

„Vartojimo įpročiai taip greitai nesikeičia ir vartotojai nelinkę lengvai daryti kompromisų. Jie veikiau išleis daugiau pinigų, bet nusipirks tą patį alkoholio kiekį, mažesnę savo piniginės dalį palikdami kitų poreikių patenkinimui“ – pranešime spaudai teigia A.Urbonavičius.

Tyrimo duomenimis, alui lietuviai kovą-balandį išleido vidutiniškai po 20,2 euro, arba 20 proc. daugiau nei tu pačiu metu pernai. Kovą-balandį lietuviai nupirko vidutiniškai po 19,7 butelio (12,8 litro) alaus, kai pernai - po 17,5 butelio (12,6 litro). Šiemet alų bent kartą pirko 59 proc. namų ūkių, arba 3,5 punkto daugiau nei prieš metus.

Tuo metu degtinės lietuviai šiemet per du mėnesius vidutiniškai pirko po 1,7 litro - beveik tiek pat, kaip ir tuo pat metu 2016 metais. Vidutinės išlaidos jai ūgtelėjo 0,2 euro iki 20,3 euro, o degtinę bent kartą įsigijo 27 proc. namų ūkių.

Nuo kovo pradžios akcizai labiausiai išaugo alui ir vynui - iki 112 proc., o etilo alkoholiui - apie 23 procentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Apribojimai, biurokratiniai pildymai anketu, draudimai viskas tai didelis Š..., nes esmė: KODEL žmones geria. Paprasciausiai pamiršti socialiniai klausimai. Tik pvz.: Algos dydis ir bileto kaina į teatrą, kinoteatrą, klubai, dalyvavimas valdyme, į-švietimas, sportas(ypač vaikų) ir pan. ir t.t. Belieka pigiausias malonumas kaip senimui taip ir jaunimui GERT !!!!

Anonimas

Anonimas portretas
šnapsas ir taip labai pigus palyginus su maisto kainomis.Degtinė turėtų dar labai brangti.Prisimenu mama pasakojo,kad ,,prie smetonos,, jei bernai nusipirkdavo pusbonkuti,tai isgėrę keturiese linksmi būdavo ir užtekdavo.O dabar maukia,pragere viską paskui žudosi ,kariasi,neišlaiko vaikų.Turi brangti.Ir butinai reikia spec. parduotuvių.BŪTINAI.šaunuolis Veryga.

fifa

fifa portretas
labai gerai,kad registruoja, žinosim tikslų alkoholikų skaičių. nes kur pažvelgsi vieni kvailiai ir mėlynanosiai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių