Tyrimas atskleidė: renovacijos skeptikų mažėja

  • Teksto dydis:

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų, gyvenančių senos statybos namuose, norėtų atnaujinti savo daugiabutį. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ kartu su Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) praėjusių metų gruodžio mėn. atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimas.

Respondentų, gyvenančių nerenovuotuose daugiabučiuose, buvo prašoma atsakyti, ar jie pritaria daugiabučių namų atnaujinimui ir esant tinkamoms aplinkybėms atnaujintų savo daugiabutį. Daugiau nei pusė (51 proc.) respondentų išreiškė teigiamą nuostatą dėl dalyvavimo daugiabučių namų atnaujinimo procese, 25 proc. apklaustųjų nuomonės neturėjo ir tik mažiau nei ketvirtadalis (24 proc.) šalies gyventojų teigė, kad artimiausiu metu savo daugiabučio atnaujinti neplanuoja.

Praėjusių metų gruodžio mėn. atliktos apklausos metu respondentų taip pat buvo prašoma atsakyti, kaip jie vertina naująjį renovacijos modelį, kai visu daugiabučio atnaujinimo procesu rūpinasi savivaldybė. 14 proc. respondentų šį modelį įvertino labai palankiai, net 41 proc. išreiškė teigiamą požiūrį į jį, 29 proc. neturėjo nuomonės šiuo klausimu, o 16 proc. apklausos dalyvių naująjį modelį įvertino nepalankiai.

Prieš penkerius metus gyventojai daugiabučių atnaujinimą vertino kardinaliai priešingai – 2011 m. prasidėsiančiu renovacijos proveržiu tikėjo tik 5,4 proc. didžiųjų miestų gyventojų. BETA atstovai teigia, kad renovacijos skeptikų šalyje vis mažėja. Prie to prisidėjo ir naujasis daugiabučių renovacijos programos modelis, pagal kurį šiuo metu sėkmingai įgyvendinama apie 75 proc. daugiabučių renovacijos projektų.


Šiame straipsnyje: tyrimasrenovacijaskeptikaibutai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JOKIŲ šildymo kompensacijų; te jų norintys butus Valstybei (per akcijas) užstato.

gyventoja

gyventoja  portretas
zinot kodel zmones nenori ypac pensininkai renovacijos todek kad .. jie yra isistikline balkonus susitvarke dalis apsisilde o per renovacija viska isardo net neklausia ju jie jau mokejo uz visa ta darba ir vel moketi jiems tiems pelnosi is to o pensininkau jei kelis eurus virsyja kad negauna kompensacijos ir jie turi moketi jiems likusi gyvenima is ko jei ju pensija virsyja pvz 20 euru todel ir pries esame tuos biznierius kurie nori is pensininku gyventi turetu jum buti geda

PETRASIUNAI

PETRASIUNAI portretas
Pasiziurekime i renovuotu namu isvaizda,seni laidai nukare teplioja naujas namo sienas ,zole pjove nieks po to nuo sienu nenuvalo ir t .t. .Gerai kad gyventojiai suprato kad investavus sutaupys pinigu bet kokie tinginiai matosi gyvena kad pirsto bijo pajudinti kad namas ilgus metus svarus ir tvarkingas atrodytu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių