Tyrimas: 26 m. jaunuolių vidutinės pajamos jau prilygsta šalies vidurkiui

  • Teksto dydis:

Naujausias tyrimas, kuriame buvo vertinamos 18–26 metų jaunuolių pozicijos darbo rinkoje, atskleidė, kokios profesijos yra paklausiausios, geriausiai apmokamos, o kurių paklausa palaipsniui mažėja.

„Mes tyrėme 18–26 metų žmonių darbo pajamas. 18-mečių vidutinės pajamos yra mažesnės negu minimumas, bet 26 metų jaunimo atstovų vidutinės pajamos jau prilygsta šalies vidurkiui. Ir tai yra virš 800 eurų. Karjeros pradžioje turėti pajamas, kurios yra tokios kaip šalies vidurkis, yra jaunimo pasiekimas“, – vertina „Sodros“ vyriausioji patarėja Julita Varanauskienė. 

Kalbėdama apie populiariausias profesijas, pašnekovė įvardijo parduotuvių pardavėjus, reklamos ir rinkodaros specialistus.

„Toliau profesijos rikiuojasi įvairiai. Vyrai regionuose nuo maždaug 23 metų kaip populiariausią profesiją renkasi sunkvežimio vairuotojo profesiją, ten įsitvirtina ir nebesitraukia. Vidutinis darbo užmokestis ten yra mažesnis nei vidurkis. Didmiesčiuose vyrai renkasi informacinių technologijų profesijas, kur apie 26-uosius gyvenimo metus vidurkiai siekia ir 1000 eurų į rankas“, – pasakoja J. Varanauskienė.

„Sodros“ vyriausiosios patarėjos teigimu, laipsniškai mažėja nekvalifikuotų profesijų pasirinkimas.

„Tarp 18–20 metų jaunuolių geriausiai apmokama populiari profesija yra kroviko. Tačiau vos po kelių metų jaunuoliai imasi išsilavinimo reikalaujančių profesijų, kurių atlyginimas lenkia kroviko“, – tyrimo rezultatus komentuoja J. Varanauskienė.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Tai jo kai daktaras gauna 1400 eur uz 1.5 etato. Tikrai prasigyvens

aaaaa

aaaaa portretas
jaunėms žmonėms moka geresnius atlyginimus, negu vyresniems, nes pas mus jaunystės kultas. patirties niekas nevertina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių