Tvirtina, kad antibiotikais „pagardinta“ lenkiška mėsa į Lietuvą nepatenka

  • Teksto dydis:

Čekijoje kilus skandalui dėl lenkiškos vištienos, išimtos iš prekybos dėl joje rastų antibiotikų likučių, Lietuvos rinka šia prasme yra saugi, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

"Pasirodžius informacijai apie tai, kad Lenkijoje gali būti naudojami kiniški antibiotikai, aš prieš pusantro mėnesio pasirašiau įsakymą tikrinti visą įvežamą lenkišką vištieną ir kiaulieną. Aišku, kiekvienos bagažinės nepatikrinsi, tačiau ta mėsa, kuri vežama į įmones, ja bus prekiaujama bazėse, turguose - ji yra švari, joje neradome antibiotikų", - sakė J.Milius.

Jo teigimu, pasienyje yra tikrinama visa lenkiška mėsa, išskyrus įvežamą privačiam vartojimui.

"Verslininkai tuo nėra labai patenkinti, nes už tikrinimus reikia susimokėti, tačiau esame tikri, kad Lietuvos rinka yra apsaugota nuo nesaugios mėsos", - teigė J.Milius.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Čekija aptiko ribas peržengiantį antibiotikų kiekį lenkiškoje paukštienoje ir išima ją iš prekybos.


Šiame straipsnyje: mėsaantibiotikaiLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilniaus vagis

vilniaus vagis portretas
lietuva isveza kokybiskos mesos apie 1mln. tonu, o atsiveza meslo is olandijos, lenkijos.cia tikru seimo patriotu mastymas...bet kai reikia isnaikint tauta,tai gera priemone...

kliurka

kliurka portretas
fura po furos vaziuoja netikrintos,bet antibiotiku nebuna ...rusija is karto amerikiecius ir lietuvius pagesino uz nekokybiska maista, bet musu komunistai tik kysius moka imt...

jumoristas

jumoristas portretas
mėgstu jumorą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių