TVF vadovė: Lietuva neturėtų bijoti euro zonos

  • Teksto dydis:

Į Vilnių trečiadienį atvykstanti TVF vadovė Christine Lagarde (Kristina Lagard) Lietuvai siūlo nebijoti euro zonos.

Tai interviu "Verslo žinioms"sakė ji.

"Dabartiniai sunkumai euro zonoje neturėtų užgožti ilgalaikės naudos, kurią Lietuva gautų dėl glaudesnės ekonominės integracijos. (...)Esu tikra, kad narystė euro zonoje nauda gerokai viršija riziką. Tuo pat metu Europoje iš šiuo metu pirmininkaujančios Lietuvos laukiama pozityvaus indėlio, rodant europinį ryžtą", - sakė Ch.Lagarde.

Jos manymu, stojimo į euro zoną sąlygos turėtų būti gana griežtos, o gebėjimas jas įgyvendinti atspindi šalies pasirengimą būti euro zonoje.

"Lietuvai narystė euro zonoje tėra kitas logiškas žingsnis, turintis ekonominę prasmę. Tam tikra prasme Lietuva jau yra euro zonos valstybė dėl pasirinkto valiutų valdybos modelio ir su euru susieto lito. Tačiau Lietuva dar negali naudotis visais euro pranašumais, visų pirma prieiga prie Europos centrinio banko išteklių", - kalbėjo TVF vadovė.

Anot jos, euro įvedimas taip pat padėtų reikšmingai sumažinti valiutos riziką, tai reiškia, atpigintų skolinimąsi ir padėtų finansinio stabilumo pamatus ateičiai.

"Žinoma, jeigu ir toliau bus laikomasi protingos politikos", - teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komm

komm portretas
Nors buduliai, išdaužę seimo langus, buvo viešai nuteisti, sutikite ponai, juos reiketu apdovanoti garbes ženkleliais "Už laiku suvaldytą seimo darbą ekonominės krizės pradžioje"

jonui

jonui portretas
labai jau naivus esate , jei galvojate , kad pas mus Lietuvoj sprendzia tauta , daugiau nei naivus...

aaaa

aaaa portretas
tik vienas klausimas tada iskyla koks tada butu minimalus atlyginimas,nes jei pavertus 1000lt i eurus gaunasi 300euru,tai su tokiais pinigais ubagais lietuvius padarys.net neimanoma pragyvent,skaiciuok kaip nori.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių