Turizmo verslas norėtų bevizio režimo su NVS, skrydžių į Šarm aš Šeichą

  • Teksto dydis:

Turizmo verslo atstovai sako, kad Lietuva galėtų pasekti užsienio valstybių pavyzdžiu ir supaprastinti vizų išdavimą ar įvesti bevizį režimą Nepriklausomų valstybių sandraugos šalims.

Kelionių organizatoriai taip pat norėtų, jog būtų leista skraidinti turistus į Šarm aš Šeichą Egipte.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė, pristatydama šių metų turizmo verslo lūkesčius bei prognozes, sakė, kad turizmo verslas laukia Lietuvos diplomatijos vadovų iniciatyvų, pavyzdžiui, bevizio režimo NVS valstybių piliečiams.

„Lietuvai tai būtų pati didžiausia paspirtis“, - spaudos konferencijoje teigė ji.

Ji teigė neabejojanti, kad šiemet keleiviai pasinaudos nuo vasario Baltarusijos įvedamu 5 dienų beviziu režimu skrendantiems į Minską, taip pat kelionėmis į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) bei Pietų Afrikos Respubliką - šios valstybės supaprastino vizų išdavimą Lietuvos piliečiams.

Be to, keliautojams itin aktualus Tailando sprendimas iki vasario 28 dienos nemokamai suteikti vizas Lietuvos ir dar 18-kos valstybių piliečiams.

Ž. Gavelienė sakė, kad su Užsienio reikalų ministerija (URM) aktyviai kalbamasi dėl rekomendacijų švelninimo vykstantiems į Šarm aš Šeichą - tai leistų atnaujinti tiesioginius skrydžius į vieną populiariausių kurortų. Šiuo metu URM rekomenduojama neskristi į Šarm El Šeicho oro uostą ar iš jo.

Turizmo atstovai pažymi, jog tikėtis mažesnių kainų šiemet nereikėtų tiek dėl mažėjančios skrydžių bendrovių konkurencijos, tiek dėl nemažėjančių naftos kainų, nenumatoma ir naujų rinkos dalyvių, siūlančių kelionių paketus.

Ž.Gavelienė pabrėžė, kad pernai turistai daugiausia rinkosi keliones į Turkiją, Egiptą, trečia kryptis pagal populiarumą buvo Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE). Prognozuojama, kad šios tendencijos, turėtų išlikti ir šiemet.

Kaip viena naujų populiarėjančių kelionių įvardijami kruizai, o planuojamos jų kryptys - Viduržemio jūra, Karibai, Ramusis vandenynas.

Turizmo verslo atstovai teigiamai vertina ir didinamą „Finair“ skrydžių skaičių į Azijos šalis, „Airbaltic“ bendradarbiavimą su bendrovėmis KLM bei „Air France“, kurie leidžia per Paryžių lengviau pasiekti Centrinę ir Pietų Ameriką, Karibus, Afriką, Artimuosius Rytus.

Pasak Ž.Gavelienės, didėjant galimybėms dirbti nuotoliniu būdu, dalis agentūrų klientų derina keliones į užsienį bei poilsį su darbu, todėl planuoja būti užsienyje ilgesnį laiką. Taip pat manoma, kad lietuviai išlaikys įprotį kartą metuose planuoti vieną ilgąją ir 2-3 trumpesnes keliones (savaitgaliui, kelioms dienoms).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių