Turizmo parodoje - išskirtinis Baltarusijos vadovų dėmesys Lietuvai

Vienas pirmųjų Lietuvos stendo lankytojų tarptautinėje Minsko turizmo parodoje „Otdych 2013“ buvo Baltarusijos turizmo ir sporto ministras Aleksandras Šamko su delegacija. Jis išreiškė susižavėjimą inovatyviai suprojektuotu stendu, vizualiniu jo patrauklumu, panaudotomis technologinėmis naujovėmis. Baltarusijos Vyriausybės narys pats išbandė skaitmeninę pramogą stende - interaktyvų foto veidrodį ir įsiamžino su lietuviška atributika.

„Pernai Lietuvos stendas buvo išrinktas gražiausiu parodos “OTDYCH„ stendu. Šiemet ministras A. Šamko net išreiškė pageidavimą, kad Baltarusijos turizmas būtų pristatomas taip pat patraukliai kaip Lietuvos. Tai mums didelis įvertinimas, juk Baltarusija - viena svarbiausių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų. Pernai mūsų šalį aplankė apie 380 tūkst. baltarusių turistų, arba net 12 proc. daugiau nei 2011 m.“, - teigia Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė, pristačiusi Lietuvos turizmo galimybes specialiame renginyje Baltarusijos turizmo verslui ir žiniasklaidai.

Prieš parodos atidarymą R. Balnienę ir LR ūkio ministrės patarėjas Viliją Vertelienę bei Jūratę Antanaitytę-Voldemarienę priėmė Baltarusijos turizmo ir sporto viceministras Sergejus Neredas. Valandą trukusio susitikimo metu buvo patvirtinta, kad Baltarusija visapusiškai palaiko Lietuvos inicijuotą pasaulinį turistinį maršrutą Gintaro kelias ir integruos į maršrutą baltarusiškojo gintaro paveldo objektus bei paslaugas.

Tarptautinėje Minsko turizmo parodoje „OTDYCH 2013“ balandžio 10-12 d. dalyvavo 200 turizmo sektoriaus atstovų iš 14 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių