Turgavietės nebeatlaiko prekybos centrų konkurencijos

Prekybininkai pastebi, kad turgavietės regionuose nebeatlaiko prekybos centrų konkurencijos. Dėl to esą mažėja apyvarta, todėl ir patys prekybininkai atsisako dirbti.

Jeigu anksčiau turgus šalies regionuose būdavo alternatyva prekybos centrui, tai pastaruoju metu prekybininkai pastebi, kad gyventojai vis dažniau pasirenka parduotuves.

Pasak Lietuvos prekyviečių ir turgaviečių asociacijos, regionuose stambieji verslininkai įsikuria arčiau turgaus ir prastesniu oru pervilioja klientus. Asociacijos prezidentas Vytenis Butkevičius tikina, kad prekeiviai neatlaiko tokios konkurencijos: „Sumažėjo ne tik ateinančių apsipirkti, bet sumažėjo ir prekiaujančių žmonių“.

Statistikos departamento duomenimis, metų pradžioje turgavietėse sumažėjo maisto produktų apyvarta, labiausia smuko prekyba mėsa ir žuvimi. Prasčiausiai sekėsi prekybininkams Marijampolės ir Telšių regionuose. Vis dėlto prekyviečių atstovai tikina, kad ilgametė tradicija apsipirkti turguje neišnyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Kokios turgavietes,apie ka cia..? Anksciau,kai nueidavai i turgu,visada galedavai deretis. Dabar... kainos stabilios ir apie derejimasi nera kalbos. Aisku,kad labiau apsimoka pirkti prekybcentriuose,nes ten buna akcijos. Tuo tarpu "turguose" kainos kaip ikaltos - ta pati parduotuve,tik kitaip irengta. Nebeperku turguose,nes neapsimoka. Issigime turgai,taip kad nera ko ten vaikscioti.

Pirkėjas

Pirkėjas portretas
Kad jų apetitas pinigams nesiskiria nuo prekybos centrų ir jiems iki tikro turgaus toli nes jie yra perpardavinetojai

cha

cha portretas
kad tie patys prekybcentriai jau uzsidarineja besimusdami del mazejanciu pirkeju rato,o ka ten sneket apie ta turgu?pardavineja lenkiska kiauliena,kaip lietuviska ir pardavejas isistates kiauliskas akis tvirtina,kad kainos nuleist negali,nes ner biznio?jei is viso turgaus preikeiviu burio ir atsiranda koks vienas kitas ukininkas,kuris prekiauja savo uzauginta produkcija,tai koks ten turgus?tokie patys spikuliantai,kaip prekybcentriai,tik mazesniu masteliu,kaip galim vadint vieta turgum,kai didziuma prekiu tame ale "turguje" prekiaujama is Lenkijos ir velnias zino is kurios vietos atveztos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių