Trišalė taryba nesusitarė dėl darbo santykių liberalizavimo klausimų

Trišalė taryba antradienį nerado sutarimo dėl esminių darbo santykių liberalizavimo klausimų. Kartu nesusitarta ir dėl minimalios algos didinimo.

„Pagrindiniai nesutarimai buvo dėl atleidimo iš darbo nuo 65 metų, pradėjome svarstyti dėl įspėjimo terminų. Mūsų nuomone, tie įspėjimo terminai turėtų išlikti tokie patys, tokios pačios turėtų išlikti ir išeitinės išmokos, tik per kolektyvines sutartis jas galima derinti, gali jos būti ir didesnės ar mažesnės. Diskusijos dar tęsis. Tikrai neketiname nusileisti, kad socialinės garantijos būtų sumažintos“, - antradienį po Trišalės tarybos žurnalistams sakė Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Anot jo, antradienį susitarta dėl 4-5 straipsnių, kurie nėra „esminiai“ - kad religinės bendruomenės galėtų priimti tik jų narius, kad reikalingos pavyzdines darbo sutartys, kad darbuotojas galėtų dirbti kitą dieną po sutarties pasirašymo, kad būtų atsisakyta tipinio darbų sutarties registravimo žurnalo.„Sutarėme dėl principo, kad Vyriausybei bus teikiami tik tie Darbo kodekso straipsniai, dėl kurių mes visumoje susitarsime“, - teigė A.Černiauskas.

„Kol kas ieškome sprendimų dėl terminuotų sutarčių, dėl įspėjimo ir atleidimo pagrindų ir su tuo susijusių įsipareigojimų mokėti (kompensaciją - BNS)“, - BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audra Mikalauskaitė.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis BNS sakė, kad Vyriausybės siūlomi Darbo kodekso pakeitimai yra reikalingi, kad būtų mažinamas nedarbas.

Anot jo, Vyriausybė, kaip ir anksčiau, siūlo nuo liepos didinti MMA 50 litų iki 850 litų, o nuo kitų metų - dar 50 litų iki 900 litų.Pasak D.Matulionio, sutarti Trišalėje taryboje dar yra laiko - Vyriausybės sprendimas turi būti priimtas birželio pabaigoje.Profesinių sąjungų ir darbdavių atstovai siūlo MMA didinti 100 litų jau nuo liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kadencijos pabaiga

Kadencijos pabaiga portretas
Vyriausybė turi imtis priemonių su biržomis, kurios suryja darbo vietas, lėšas ir darbuotojus. Kam reikalingas išnaudojimas? Kodėl darbo kodekse įvardijamas "darbdavys", kurio niekada nebuvo girdėti. Kodėl išvežamas kapitalas, teriojamas visuomenės turtas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių